Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år
Tak for dit brev. Det er ikke nemt, når man føler, man bliver tvunget til at være på en efterskole, hvor man ikke synes, man trives. Du spørger, hvad jeg synes om det, din sagsbehandler sagde, og om hun godt kan tvinge dig tilbage til efterskolen mod dit ønske. Som udgangspunkt kan hun kun tvinge dig tilbage til efterskolen, hvis du er blevet anbragt. Det tyder det ikke umiddelbart på i dit brev. Men der findes flere forskellige muligheder i lovgivningen for, hvornår kommunen kan yde helt eller delvist tilskud til efterskoleophold. Og jeg vil foreslå dig (måske sammen med din mor) at kontakte vores bisidder-afdeling på 35 55 55 59 (mandag til torsdag kl. 9-16 eller fredag 9-15). De er rigtig gode til alt med lovgivning, og de vil måske også kunne tilbyde dig en bisidder, der vil kunne tage med dig til endnu et møde med din sagsbehandler. For jeg tror det er vigtigt, at du bliver inddraget, når der skal findes en løsning. For du skal jo selv være en del af løsningen.

Men tingene omkring din sagsbehandler kan godt komme til at tage lidt tid, derfor er det rigtig positivt, at du vil give efterskolen en chance til. Måske er der nogle ting, du kan gøre, så du bliver mere glad for at være på efterskolen? Måske kunne en lærer på skolen hjælpe dig og din roomie med at få snakket sammen, så I kan få det lidt bedre med hinanden? Og måske er der en mulighed for at kunne få en ny kontaktlærer, hvis du spørger skolen? Eller hvis det ikke kan lade sig gøre, kunne du måske få en anden ”kontaktlærer”, du kan bruge, når du ikke kan få fat i din rigtige kontaktlærer?

Nu ved jeg ikke, hvad du går op i og interesserer dig for. Men måske kunne du finde nogen på efterskolen, som går op i nogle af de samme ting? Ofte har efterskoler et fælles fokus, så alle elever har et eller andet til fælles. Og til at starte med, kan du jo lære hende den nye pige bedre at kende. På efterskolen skulle der være rig mulighed for at finde nye venner og veninder. Men måske er det vigtigt, at du ikke giver det signal, at du snart er på vej væk, men at du stadig deltager i alle fælles og sociale arrangementer på skolen.

Du skrev også i dit brev, at du blev rigtig bange, da din mor truede dig med tæsk, hvis du ikke kom hjem. Nu ved jeg ikke, om din mor tidligere har truet dig, eller måske på et tidspunkt har slået dig, men det er vigtigt for mig at fortælle dig, at det selvfølgelig aldrig er ok, når forældre truer deres børn med tæsk. Hvis det er noget, som du synes, dig eller din mor har brug for hjælp til, er du altid velkommen til at ringe eller sende SMS til BørneTelefonen på 116 111. Vi har også en chat, du er velkommen til at bruge.

Jeg håber, du har fået nogle ideer eller råd, du kunne have lyst til at afprøve. Hvis du har brug for flere ideer, eller bare gerne vil snakke, er du altid velkommen til at ringe. 
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat