Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt forstå, du gerne vil på efterskole, når nu der er så mange der siger; at det vil være godt for dig.

Først vil jeg lige sige, at alle familier får tilskud til at betale et efterskoleophold. Tilskuddet beregnes ud fra familiens indkomst to år tilbage i tiden. Hvis der er sket ændringer i indskomst efter – det kan fx være at man er blevet arbejdsløs, sygdom eller har skiftet job, hvor lønnen er lavere. Inde på efterskolerne.dk kan man finde den efterskole, man kunne tænke sig, og dine forældre kan taste deres indkomst ind, så kan I se hvilket beløb, I skal betale.

Hvis ikke familien har råd til en efterskole plads, kan man søge hjælp i kommunen og hos efterskoleforeningen. De kan måske hjælpe dig og din familien med at søge økonomisk støtte til efterskole opholdet og måske kan I sammen finde frem til hvilken efterskole der vil være en god efterskole for dig. Det kan i også læse på efterskolernes hjemmeside, under optagelse og pris – særlige muligheder for økonomisk støtte.

Du skriver at dine lærere og folkene fra Headspace siger at det vil være rigtig godt for dig at komme på efterskole. Og forhåbentlig bliver det også rigtig godt for dig at komme på efterskole.  Men det er også nogen, som finder ud af, at det ikke lige er noget for dem..

Jeg tænker, at det er vigtigt at forberede sig godt og vælge en skole, hvor aktiviteterne handler om noget man syntes er interessant. En skole som passer til dig og på den måde er der også størst mulighed for, at du finder venner på skolen, der har samme interesser som dig. Der er jo mulighed for at komme på besøg og se efterskolen an. Inden længe er der Efterskolernes dag, hvor man kan komme på besøg og få mere at vide. Det kunne være godt, hvis I kunne besøge efterskoler, der kunne være noget for dig. Tænker du, at det ville være muligt for jer?

For at få så god en start på et efterskole ophold som muligt, tænker jeg, at det måske vil være en idé at tage en snak med Headspace igen, og lægge en plan for; hvordan du får den bedst mulige start på skolen. Det kan også være, at du/I kan få rådgivning af den efterskolen, du skal på. Hvad tænker du om den ide?

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat