Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Deprimeret på efterskole

Hej

Jeg er en pige på 16 år, som for 2 måneder siden startede på efterskole i 10. klasse.

Jeg har siden 6. klasse bøvlet med lidt selvmordstanker, og har også prøvet at tage lidt for mange piller et par gange, og indtage rengøringsmidler (hvilket mine forældre ikke ved).

I 9. klasse blev det hele alt for svært, og mine forældre og jeg blev ret sikre på at jeg havde en depression.

Vi snakkede med lægen, og han sagde at det var skolens sagsbehandler vi skulle snakke med. Vi kontaktede skolen, og sagsbehandleren nåede ikke at kontakte os før jeg var dimitteret fra skolen. Vi lavede en aftale med skolen om at jeg kun var i skole noget af tiden, da jeg i nogle uger havde lagt syg, fordi jeg ikke kunne overskue det. Den aftale havde vi så resten af skoleåret(et par måneder).

Jeg er nu på efterskole, og har ikke fået det meget bedre. jeg har snakket med mine forældre om, at jeg gerne vil droppe ud. Jeg synes at det hele er for svært.

Jeg har ikke lyst til at være sammen med nogen (hvilket er ret svært på en efterskole), og jeg kan ikke styre mine tårer. Det er svært at holde op med lektier, og koncentrere mig.

Mine forældre mener ikke, at det er det bedste for mig at droppe ud. Jeg ved selvfølgelig heller ikke om det er det bedste, jeg ved bare at jeg ikke kan holde ud at være på efterskole nu.

Hvis jeg droppede ud vil det måske være noget med at jeg først skulle tage 2-3 uger til at “køle ned” og derefter få et arbejde.
Hvad synes I jeg skal gøre? Skal jeg droppe ud?

Tak på forhånd.

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan godt se dit dilemma, og jeg forstår godt, at du ikke helt ved, hvad du skal gøre.

Hvis du på den ene side dropper ud af skolen, behøves du ikke være sammen med mennesker hele tiden og noget nyt i dit liv kan starte. Måske et job, som du selv nævner, eller noget helt andet.

Hvis du på den anden side bliver på efterskolen, er chancen der for at du kommer igennem det, der svært for dig. At du finder nye venner, som du over tid får tillid til, og som du kan betro dig til.

Hvordan mon din kontakt er til lærerne på efterskolen? Jeg vil foreslå du tager en snak med din kontaktlærer og fortæller om hvordan det er at være dig lige nu, om hvilke tanker og følelser du går med. Det virker ikke til du i folkeskolen helt fik den hjælp du havde brug for hverken fra lægen eller skolen, og det tænker jeg du har brug for. Når der melder sig mørke tanker og det er svært at finde energien/lysten til hverdagen, er der brug for voksne der kan lytte og støtte. Det kræver du tør være åben og ærlig omkring din situaiton, hvilket jeg håber du har mod på at forsøge?

Om du skal droppe ud eller fortsætte er svært at rådgive omkring. Tror mere det lige nu handler om, der er nogen, der lytter og tager dine tanker og tårer alvorligt, så du kan få hjælp til at få det bedre. Ellers risikerer du, at tingene fortsætter som du har det nu, også selvom du dropper ud og finder på noget andet, håber du kan følge mig? Måske du kunne have glæde af at tale med en psykolog, der kan hjælpe dig med at genfinde energien til hverdagen? Så mit råd vil være, tag en snak med din kontaktlærer, evt. med din læge igen og prøv at være så åben som mulig omkring din situation, så de kan hjælpe dig med din beslutning.

Kram fra BørneTelefonen

 

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat