Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Deprimeret på efterskole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan godt se dit dilemma, og jeg forstår godt, at du ikke helt ved, hvad du skal gøre.

Hvis du på den ene side dropper ud af skolen, behøves du ikke være sammen med mennesker hele tiden og noget nyt i dit liv kan starte. Måske et job, som du selv nævner, eller noget helt andet.

Hvis du på den anden side bliver på efterskolen, er chancen der for at du kommer igennem det, der svært for dig. At du finder nye venner, som du over tid får tillid til, og som du kan betro dig til.

Hvordan mon din kontakt er til lærerne på efterskolen? Jeg vil foreslå du tager en snak med din kontaktlærer og fortæller om hvordan det er at være dig lige nu, om hvilke tanker og følelser du går med. Det virker ikke til du i folkeskolen helt fik den hjælp du havde brug for hverken fra lægen eller skolen, og det tænker jeg du har brug for. Når der melder sig mørke tanker og det er svært at finde energien/lysten til hverdagen, er der brug for voksne der kan lytte og støtte. Det kræver du tør være åben og ærlig omkring din situaiton, hvilket jeg håber du har mod på at forsøge?

Om du skal droppe ud eller fortsætte er svært at rådgive omkring. Tror mere det lige nu handler om, der er nogen, der lytter og tager dine tanker og tårer alvorligt, så du kan få hjælp til at få det bedre. Ellers risikerer du, at tingene fortsætter som du har det nu, også selvom du dropper ud og finder på noget andet, håber du kan følge mig? Måske du kunne have glæde af at tale med en psykolog, der kan hjælpe dig med at genfinde energien til hverdagen? Så mit råd vil være, tag en snak med din kontaktlærer, evt. med din læge igen og prøv at være så åben som mulig omkring din situation, så de kan hjælpe dig med din beslutning.

Kram fra BørneTelefonen

 

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat