Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst og Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 20 år.

Tak for dit brev. Jeg kan godt læse, at du har det rigtig skidt. Derfor er det fint, at du skriver til BørneTelefonen og beder om hjælp.

Du fortæller, at den hjælp, du får lige nu, består af besøg af en kontaktperson 1 time om ugen. Måske har du fået bevilget denne hjælp på et tidspunkt, hvor du havde det bedre? Sådan som du beskriver dit liv lige nu. tænker jeg, at du har brug for noget mere hjælp til at lære at håndtere din angst og dine selvmordstanker.

Din kontaktperson skulle jo være den person, der er nærmest til at vurdere, om ordningen fungerer godt for dig og evt.sammen med dig forsøge at få noget mere hjælp til dig. Men det lyder ikke som om du har tillid til din kontaktperson. Derfor vil jeg opfordre dig til at henvende dig til din sagsbehandler, din læge eller på psyk og fortælle, at du har brug for noget mere støtte. Måske kan din kæreste hjælpe dig med det?

Jeg kan læse du tidligere har forsøgt at fortælle din kontaktperson og kæreste om hvordan du har det, men ikke føler dig mødt og lyttet til. Du har brug for deres forståelse og jeg vil derfor foreslå dig, du ligesom du har gjort til mig, skriver de ting ned, som er vigtige at få fortalt og så viser dem det. Måske det er en måde at få fortalt, det som er svært? Du kan måske vise dem brevet til mig og mit svar. Heri får du meget klart fortalt hvilke tanker og følelser du går med og ønsket om at få hjælp.

Jeg tænker også, at du kan have glæde af at kontakte psykiatrifonden.dk. Her kan du få hjælp både via telefon, chat og brevkasse. På deres hjemmeside kan du også få råd til f.eks. at håndtere din angst og dine triste tanker.

Jeg håber, at mit svar kan bringe dig lidt videre, så du kan få et godt liv.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat