Brev

“Date rape drug”?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M

Jeg er ked af at læse, hvad du har oplevet og det er ikke noget, man kan gå med alene. Derfor tænker jeg, at du er nødt til at få talt om oplevelsen, også selvom det skræmmer dig. Men jeg tror også, at du vil opleve det som en enorm lettelse..

Det lyder allerede til, at du har forsøgt lidt forskelligt, fx at tale med de andre, der også var med til festen. Desværre uden held. Du skriver, at du ringede til din veninde, så mon hun ved, hvad der er sket? Altså hvordan du oplevede morgenen? Og det med, at du intet husker? Hvis ikke, så tænker jeg, at det måske kunne være en god ide at fortælle hende, hvordan du har det? At du faktisk slet ikke kan huske, hvad der er sket. Så er du i hvert fald ikke helt alene med oplevelsen. Kunne det være en mulighed?

Din veninde kan måske hjælpe dig med at tage kontakt til fyren, så du kan høre, hvad der er sket. Du kan fx skrive til ham, at du har brug for at tale med ham, fordi du ærlig talt ikke husker noget fra aftenen. Han skal vide, at du godt ved, at det, der er sket, ikke er ok. Han har et ansvar! At have sex med et menneske, der er så beruset eller langt væk, at hun ikke kan sige ja eller nej, er et overgreb. Det kan faktisk meldes til politiet.

Selvom jeg ved, at tankerne om stoffer fylder meget, så kan jeg desværre ikke sige, om det er det, der er sket. Men det lyder i hvert fald til, at der er et eller andet, der har slået dig ud – noget, du ikke selv har haft styr på.

Jeg tænker, at du skal lytte til dig selv og det som du fornemmer er sket. De følelser som fylder hos dig har du brug for at snakke med nogen om, jeg tænker at det ville være rigtigt godt, at du ringer til www.voldtægt.dk og får en snak med dem.  De ved det er svært at tale om, så jeg håber, du vil føle dig mere tryg ved det. Det er professionelle som arbejder med mennesker der har været udsat for overgreb, også drug rapes. De kender symptomerne og reaktionerne på drug rapes eller i det hele taget voldtægt. På hjemmesiden kan du finde et nummer at ringe til anonymt og du kan finde et center der er tættest på dig.

På din skole er der måske en sundhedsplejerske? Kunne det være en ide at tale med hende? Du kan jo evt. tage din veninde med? Det er altid rart at tale med en professionel, når man oplever noget så ubehageligt. Det synes jeg, du skal overveje..

Du skal vide, at du altid kan kontakte BørneTelefonen igen på 116111, hvis du har brug for det.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Mere om Alkohol

Hvor meget kan man tåle?

Hvordan siger man fra?

Hvordan hjælper man en ven?

Hvad synes DU egentlig om alkohol?

Alkohol og stoffer

Andre der hjælper

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

Misbrugsportalen

Her kan du både få hjælp, hvis dine forældre drikker for meget, eller hvis du selv har et misbrug af alkohol eller stoffer.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere