Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tror jeg ved at blive parnoid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det godt, du skriver til Børne Telefonen. Jeg kan fornemme på dit brev, at du meget gerne vil have hjælp til at få nogle tanker på plads. Når du skriver til Børne Telefonen, så har du allerede taget første skridt imod at få det bedre. Det er rigtig godt!

Du fortæller, du går rundt og er bange det meste af tiden. Det er ikke en følelse, som du skal gå rund med alene. Derfor er det rigtigt godt, at du skriver og beder om hjælp. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at hjælpe dig.

Det lyder på mig som om, du er bange for en masse forskellige ting i dit liv, er det rigtig forstået?. Du er bange for at blive kidnappet, når du fx går alene hjem. Selv når du er sammen med andre mennesker, så er du stadig bange. Du er også bange for, at der skal ske noget med andre mennesker i dit liv eller at du fx falder ned af en trappe. Jeg kan også læse, at du har gjort dig en masse tanker om, hvordan du kan undgå at komme til skade eller blive kidnappet. Du fortæller, at du har en lommekniv med dig eller taler i telefon med dine forældre, når du er ude, eller låser døren når du er alene derhjemme.

Først og fremmest så lyder det ikke rart, at du er bange hele tiden. Du spørger, om du er ved at blive skør. Det tror jeg ikke, du er.

At blive bange er noget, alle oplever en gang imellem. At være bange hele tiden er anderledes, og det skal du have hjælp til at undgå.

Jeg kan forestille mig, at det må være hårdt for dig hele tiden at gå rundt og være bange? Jeg kan samtidig godt forstå, at du føler dig bange.

Du fortæller, du interesserer dig for true crime. Kan din oplevelse af at være bange hænge sammen med alt den information, du får fra True Crime historier? True Crime er jo fortællinger fra det virkelige liv om alle mulige former for forbrydelser. At være interesseret i det og lytte/se en masse true crime, kan meget nemt gøre dig mere bevidst om mulige forbrydelser.

Det er lidt lige som hvis man taler meget om, at det altid regner – så lægger man pludselig mærke til, at det regner tit.

Jeg vil komme med nogle forslag til, hvad du kan gøre for at føle dig mindre bange.

Jeg kommer til at tænke på, om det måske ikke ville være en god idé, hvis du holder en pause med at lytte/se True Crime historier? Det foreslår jeg, fordi du på den måde undgår at at blive mindet om, hvad der måske kunne komme til at ske.

Du skriver ikke, om du har talt med dine forældre om det? Dine forældre kan hjælpe, støtte og passe på dig. Hvis du taler med dem, kan de også hjælpe dig til at blive mere tryg.

Du kan også tage et kik på denne hjemmeside: https://mindhelper.dk/. Her kan du få nogle gode råd og guides til hvad du skal gøre, når du føler dig overvældet af følelsen af frygt. Scroll lidt ned af siden og find guiden omkring angst.

Jeg sætter et link ind til noget, som hedder Angsttelefonen. Her kan du tale med en voksen helt anonymt. Det er netop beregnet til unge, som oplever at blive overvældet af bestemte tanker og situationer. Det kan være hver dag, eller det kan være en gang imellem. Den voksne kan hjælpe dig til at få mere styr på dine tanker og følelser: https://bornetelefonen.dk/henvisninger/angsttelefonen/

Du kan også benytte dig af Headspace. Det er et tilbud til unge om anonyme og gratis samtaler og rådgivning, Ingen problemer er for små eller store. Headspace har mange centre i landet, hvor du kan kigge forbi i åbningstiden og tale med en voksen. Du kan også få kontakt ved at ringe, sende en mail eller en SMS: https://bornetelefonen.dk/henvisninger/headspace/

Jeg håber, du kan bruge mine forslag? Du har skrevet herind til Børne Telefonen, hvilket viser en styrke, som du kan bruge, når du tager næste skridt imod at være mindre bange.

Kram og gode tanker fra Børne Telefonen

 

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat