Gratis

anonymt

24/7

Brev

Tiden går for hurtigt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig,  som tiden bare suser afsted for. 

Tak for at du skriver herind på BørneTelefonen. Med dit brev bringer du et ret spændende emne op.

At nyde de gode stunder

Jeg kan godt sætte mig ind i den følelse du beskriver. At du faktisk bliver bange når føler tiden bare suser afsted, og du føler at du nærmest slet ikke når at nyde livet med dine venner og familie. Det er jo også en vigtig pointe du har, som mange godt kunne tage ved lære af:  “at det er vigtig at nå og nyde og sætte pris på de gode stunder, du oplever”. 

Fornemmelse af tiden

Minutter, timer, dage og uger! -Tiden der går er ens for os alle sammen -Men vores oplevelse af tiden der går, er meget individuel, både fra person til person, men  vores fornemmelse af tiden vil også varierer igennem livet. Prøv at tænk over det. Måske husker hvordan tiden nærmest gik i stå, før du skulle til en eksamen? Eller hvordan det føltes som meget lange minutter, imens lærer og censor besluttede sig for en karakter. Jeg tror at hvis du tænker over det, så vil du lægge mærke til at der er øjeblikke for dig, hvor også din tidsfornemmelse går langsommere.

Du har godt

Jeg tror at de perioder hvor vi oplever at tiden bare suser afsted, er perioder hvor man egentlig har bare har rigtig det godt.  Det er perioder hvor tingene bare fungerer, og hvor vores sind ikke afbrydes, så vi bliver tvunget til at stoppe op. Så sagt på en anden måde, tror jeg er du er inde i en god periode i dit liv, og derfor føler du af tiden bare flyver bare afsted. Kan det ikke passe? Jeg tror også tiden flyver afsted i perioder med mange gøremål og planer for dagene. Det er med at til at give en oplevelse af at tiden går hurtigt.

Nærvær

Hvis du gerne vil have mere nærvær i den tid du oplever, tror jeg at det er vigtigt at du giver dig muligheder for at stoppe op og give dit sind pauser. Jeg tror det er vigtigt at give sig selv pauser indimellem, hvor man bare laver ingenting. Pauser til bare filosofere lidt over tingene. Når der er noget i dit liv som du glæder dig til, så tror jeg du kan få mere ud af oplevelsen, hvis du “dyrker” den lidt. Måske kan du før du f.eks. skal i biografen, finde en stund hvor du giver dig selv lov til at glæde dig over at du skal afsted. En stund hvor du folder dine tanker ud. Hvad du mon er spændt på? Hvad håber du på sker? På samme måde, kan man også gøre oplevelserne lidt større, ved at filosofere over dem efter de er hændt. Er det mon noget som du kan prøve lidt af?

Det er okay at have det som du har det

Hvis det ikke lige i første omgang føles som om at det lykkes for dig at stoppe op. Så prøver du bare igen på et andet tidspunkt, og langsomt kan du lære det. Jeg synes også at du skal tage med dig, at det også er okay at tiden i nogle perioder vil føles som om den går hurtigt. Der skal nok naturligt komme perioder i dit liv, hvor du vil føle tiden anderledes. Det vil komme helt naturligt, når der sker ændringer og nye begivenheder.

Et ordsprog lyder: Den tid der går godt, kommer aldrig dårligt igen- men måske skal vi to tilføje at det er vigtigt også at stoppe lidt op og glædes engang imellem 🙂

De bedste Hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

 

 

 

ker”

det godt

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat