Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vrede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Tak for dit brev. Det er godt, at du skriver og beder om hjælp. Hvor er det dejligt, at du føler ansvar for din families trivsel og gerne vil gøre noget, for at situationen bliver bedre. Når de voksne i familien er ustabile og opfarende, skaber det utryghed for børnene, og alle børn har ret til at være trygge i deres familie.

Du har nogle fornuftige og modne tanker om, hvorfor din mor reagerer så voldsomt. Det er fint, at du ikke tænker, at det er din og dine brødres skyld, men at forklaringen nok mere ligger hos din mor, og det lyder sandsynligt, at det hænger sådan sammen. Også for voksne kan det være meget voldsomt at miste sin sidste forælder, og din mormors død i din mors barndom kan godt forstærke de svære følelser.

Jeg tænker, at din mor på en eller anden måde skal have at vide, hvor meget hendes reaktioner bekymrer dig. Måske kan det være svært for dig selv at sige det til hende, så det kunne være en idé at betro dig til en voksen, du har tillid til. Det kan måske være en person i familien, en ven af familien, en veninde til din mor eller en god lærer. Så kan denne person evt. sammen med dig snakke med din mor.

Det er svært for mig at vide, hvilken hjælp, der er bedst for jer, men de fleste kommuner har tilbud til familier, der har svært ved at fungere. Det kunne være en mulighed for jer. En anden mulighed kunne være, at din mor får nogle samtaler med en psykolog, der kan hjælpe hende til at komme videre.

Til sidst vil jeg sige til dig, at jeg er meget rørt over din omsorg for din familie. Det er fint, at du påtager dig det ansvar, når nu din mor ikke er i stand til det lige nu, og jeg er ret sikker på, at når din mor tænker tilbage på denne tid, vil hun være stolt af dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat