Brev

voldtaget og gravid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år,

Tusind tak for dit brev - jeg kan forestille mig, at det ikke har været let at skrive!

Du må have haft det rigtig svært de sidste par uger, for det er meget alvorligt, det din papbror har udsat dig for. Det kan være hårdt og svært at komme over sådan en oplevelse, og det er ikke noget, man kan klare alene. Derfor er det nødvendigt, at du får fortalt nogen om det, der er sket. 

Jeg ved, at det kan føles rigtig svært at snakke højt om en voldtægt. Særligt hvis du før har haft et godt forhold til din papbror. Du er måske også bekymret for, hvordan din familie vil reagere. 

Du har allerede vist stort mod, ved at skrive herind. Brug det mod til også at få snakket med en voksen, der kan hjælpe dig. For du har brug for hjælp til at finde ud af, hvad du skal gøre, hvis du er blevet gravid. Og du har også brug for hjælp til at få fortalt din familie, hvad der er sket. De bliver nødt til at vide besked, for du skal beskyttes derhjemme, så det ikke sker igen. Du kan nemlig ikke være alene med din papbror mere. 

Er der en voksen, du har tillid til, som du vil kunne tale med rigtig snart? Måske en lærer, en moster, en venindes mor eller en anden, du er tryg ved. Måske hjælper det at vise dit brev og mit svar til den person, du vælger at snakke med? Så behøver du ikke fortælle direkte, hvad der er sket. Du kan også kontakte din læge. Lægen vil kunne undersøge dig for, om du er gravid, nu hvor du er usikker på graviditetstesten. Og lægen vil også kunne skaffe dig noget hjælp til at få voldtægten bearbejdet. Du finder telefonnummeret til lægen på dit sygesikringskort. Ring gerne mellem kl. 8 og 9. Der har de fleste læger telefonkonsultation.

Jeg ved fra andre unge, der har oplevet noget lignende, at de føler skyld over det, der er sket. Men det er vigtigt, at du ved, at det, din papbror gjorde, er ulovligt– og at det ikke er din skyld. Heller ikke selvom du gav ham lov til at komme ind på badeværelset. Du stolede på ham, og det lyder som om, at I tidligere har haft nogle gode samtaler derude. Du gjorde intet forkert!

Hos Center for Voldtægtsofre kan du også få hjælp. Du kan ringe og tale med en rådgiver og få råd til, hvordan du får fortalt nogen om voldtægten. Du kan læse mere om, hvordan du får hjælp på deres hjemmeside:
http://www.voldtaegt.dk/.

Du er også velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen 116111. Vi vil meget gerne hjælpe dig. 

De allerkærligste tanker og hilsner
BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat