Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Voldtægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Jeg tænker det er vigtigt, du får hjælp til det du går med. Så jeg er glad for, du skriver, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at hjælpe dig.

Det kan nogen gange være svært at sige direkte om noget var en voldtægt. Men som jeg læser dit brev, så er det meget muligt det der er sket. Du sagde fra rigtig mange gange overfor fyren. Han blev ved med at få dig til at ændre mening og bliver sur. Til sidst giver du op. Mange der bliver voldtaget har stået i en situation, hvor de var bange for hvad der ville ske, hvis de ikke havde sex med fyren. Måske har fyren været sur og man har kunne mærke, at hvis man ikke har sex med ham, så kan det være han bliver endnu mere grov.

Når vi mennesker er i en farefyldt situation så reagerer vi tit instinktivt. Der er tre instinktive reaktioner: kæmp, frys eller flygt. Det er ikke noget vi selv kan gøre fra eller til. Vores krop reagerer ligesom uden, vi kan gøre noget. Måske er det det, der er sket for dig. Du er gået i en slags frys tilstand, hvor du instinktivt vidste, at du var nødt til at blive, fordi du frygtede hvad der ellers kunne ske, hvis du ikke gjorde det.

Det er svært for mig at vide om det er det, der er sket. Men dine efterreaktioner i forhold til, at du har det svært og ikke har lyst til at drenge skal røre dig, får mig til at mene, at det det er muligt.

I de fleste voldtægter kender ofret for voldtægten og gerningsmanden hinanden. Der er mange der ikke er klar over det. Du kan læse mere om voldtægt på Center for Voldtægtsofres hjemmeside. Her kan du også rådgivning og hjælp – også selvom det ikke lige er sket. Det håber jeg, at du har mod på at gøre. Det er vigtigt i forhold til at få hjælp til reaktioner, du mærker og får at sat ord på det skete, så du kan komme igennem det, der skete med en god støtte.

Jeg synes det er vigtigt du taler med nogen om det. og at du taler om det ligeså mange gange du har brug for.

Jeg tænker, det er rigtig godt, at du gerne vil tale med din mor om det. Du kan fx vise hende dit brev hertil, hvis det er svært for dig at få sagt. Jeg tænker, at hun ville kunne hjælpe dig med at få professionel hjælp. Det tænker jeg, at der er brug for.

Jeg håber mit svar har hjulpet dig bare en lille smule. Og du har mod på at tale med nogen om det. Det er vigtigt du får hjælp.

Du er også meget velkommen til at ringe ind til os på BørneTelefonen 116111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat