Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

voldtægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Tak for dit brev. Det er ikke spor rodet. Jeg forstår godt din angst for voldtægt. Specielt hvis du tænker meget på pigen, og hvis du ser film og serier, som handler om noget med voldtægt og noget der ligner. Det er rigtigt ubehageligt at have det, som du har det lige nu.

Når jeg læser dit brev, kommer jeg med det samme til at tænke på, hvordan vi bedst kan hjælpe dig med at ændre tankerne, så du også kan se, at du ikke bliver voldtaget. Med det mener jeg, at det er oppe i hjernen, alle dine tanker overstyrer din fornuft. Selvfølgelig skal man være opmærksom og ikke gå alene, hvis det er farligt.

Det er så sejt af dig, at du siger det højt og har forsøgt at snakke med dine venner i skolen. Jeg ved, der er rigtigt mange både voksne og unge, der har det svært med mørke, og de tanker, som mørke kan sætte i gang oppe i hovedet.

Kunne du begynde at øve dig i ikke at gå hjem fra byen alene, når det er mørkt? Fx ringe til en inden du kører, eller måske snakke med en i telefonen hele vejen. Det betyder ikke, at det altid skal være sådan, når du skal bevæge dig ud i mørke alene. Jeg tænker, det er vigtigt, din krop og hjerne lærer, at man ikke bliver voldtaget, fordi det bliver mørkt. Jeg tænker også, at du i en periode skal prøve at give dig selv frikvarter fra film og serier, der handler om det, som du synes er svært lige nu.

Jeg tænker, at det ville være rigtig godt, hvis du kunne finde mod og få fortalt dine forældre om dine tanker. Det kan godt være, at det lyder fjollet, men det er super vigtigt, at dine tanker kommer ud af hovedet, og du får sat ord på dem, også selvom du tænker, det er fjollede tanker. I kunne sammen i din familie lave aftaler om, hvordan du tænker, det ville være bedst for dig i en periode at blive støttet af dine forældre, når de grimme tanker styrer dig.

Måske kan din mor genkende noget af det sammen, da hun var ung?

Jeg håber, du vil holde fast i din ærlighed om dine tanker, så du kan få den støtte, der skal til. Hvis det hele er lidt for uoverskueligt lige nu, kan du ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor vi sidder voksne klar til at snakke med dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat