Brev

vold fra forældre

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære pige på 12 år

Det er så godt, at du skriver til BørneTelefonen, for jeg kan godt se, at du har det rigtig svært lige nu.

Du fortæller, at du har det rigtig svært hjemme i din familie. Du fortæller også, at din mor og mest din far er voldelige overfor dig.

Når det er sådan, at forældre er voldelige overfor deres børn, er det ofte fordi forældrene ikke ved, hvordan man stopper skænderier på en god måde. Derfor tror jeg, at dine forældre har brug for noget hjælp.

Nogle gange er det sådan, at et af familiens børn bliver den, der altid får skylden for skænderier. Sådan er det måske blevet i jeres familie. Jeg tror, at du ved, at forældre ikke må være voldelige overfor deres børn. Men det kan ske alligevel.

Det er ikke din skyld, at der er skænderier hjemme i din familie. Det er de voksne, der har ansvaret for, at alle i familien har det godt.

Derfor er det SÅ godt, at du nu har været modig og har skrevet til BørneTelefonen. For jeg tror, at både du og din familie har brug for hjælp.

Nu har du taget det første skridt og har skrevet til BørneTelefonen. Det er rigtig flot klaret. Det næste skridt er, at du får snakket med en lærer om, hvordan det er hjemme hos jer. Jeg ved, at det kan være svært, men det er vigtigt, at du fortæller det til en lærer.

Din lærer kan hjælpe med at finde en god måde at hjælpe din familie på. Du skal også vide, at din lærer har tavshedspligt overfor dine forældre. Det betyder, at din lærer ikke fortæller dine forældre, at du har fortalt om volden. Sådan er reglerne, når det er noget med vold.

Det kan godt være, at din lærer vil snakke med en fra kommunen, som ved noget om, hvordan det er at være en familie, der har det svært. Personen fra kommunen ved noget om børn, og hvordan det er at være barn i en familie, hvor der er vold. Personen fra kommunen vil sikkert snakke med dig og bagefter med dine forældre, men samtidig vil personen fra kommunen passe godt på dig, så ingen af dine forældre slår dig igen.

Hvis du har brug for mere hjælp til at få fortalt om, hvordan det er hjemme hos din familie, kan du ringe til BørneTelefonen på tlf. 116111. Personen, der tager telefonen, ved meget om, hvordan det er at være barn i en familie, hvor der er vold og skænderier.

Jeg håber, at du meget snart får snakket med en lærer eller skynder dig at ringe til BørneTelefonen, for det er ikke godt for børn, når der er vold og skænderier i familien. Det er heller ikke godt for din bror, selvom han ikke er udsat for vold og diskussioner.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Vejrtrækningsøvelse

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat