Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Voksen…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tak for dit brev. Det kan godt virke voldsomt, når man som dig pludselig skal tage stilling til uddannelse, eksamen, hvad man vil være og meget andet. Rigtig mange føler ikke, de er klar til at træffe alle de beslutninger om fremtiden. De har allermest lyst til at fortsætte med at være børn.

Men heldigvis bliver man ikke voksen, fordi man skal til eksamen og vælge uddannelse. Og valget af uddannelse behøver ikke være det, man skal arbejde med resten af livet. Du vil altid have muligheden for at vælge om og prøve noget andet. Når du på et tidspunkt skal vælge uddannelse, så se det som en mulighed for at fordybe dig i noget, der interesserer dig. Måske er der nogle fag i skolen, du synes er spændende? Eller måske går du til noget i fritiden, du godt kunne tænke dig at arbejde indenfor?

Rigtig mange i din alder har nogle af de samme følelser om det at blive voksen, som du også har. Men heldigvis sker overgangen fra barn til voksen ikke lige pludselig. Du er stille og roligt på vej ind i ungdommen, og den kan vare mange år. Har du prøvet at snakke med nogle af dine veninder? Jeg tror, at de kan genkende dine tanker. Måske kunne I foreslå jeres lærer, at klassen kunne snakke om alt det med at blive voksen?

Din mor har jo også været 13 år engang, og jeg vil tro, at hun på et tidspunkt har haft nogle af de samme tanker. Måske kunne du starte med at spørge din mor, hvordan hun havde det med at skulle blive voksen, dengang hun gik i skole? Det kunne måske blive starten på en god snak, hvor du måske bagefter får lyst til at fortælle hende om, hvordan du selv har det?

Jeg håber, du har kunnet bruge nogle af mine idéer. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat