Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vinter depression og usikkerhed.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år,

Jeg kan godt forstå du syntes det er svært, især fordi du og din kæreste har meget forskellige behov, når I har det svært.

Mit forslag: Fortæl din kæreste, at du gerne vil hjælpe hende men ikke ved hvordan. At hun endelig må sige til/fra, men at du gerne vil være sammen med hende, hvis hun har lyst. Også selvom hun har det svært og helst vil ligge og se film. Så kan I bare være stille sammen og ligge og se film. Måske vil det alligevel også hjælpe hende, at være sammen med en der holder af hende?

Jeg kan blive lidt i tvivl om du og din kæreste har været hos jeres læge? Det er kun lægen, der kan stille diagnosen depression. Lægen vil også kunne give råd til, hvordan I hver især tackler jeres situation, så I forhåbentlig snart igen er ovenpå.

Jeg synes også du skal passe på dig selv. Du har erfaret, det hjælper dig at være sammen med mennesker du holder af. Prøv derfor også at finde tid, til at være sammen med andre mennesker du kender og holder af.  Måske din mor? Far? Søskende? Familie? Veninder? 

Jeg kan godt forstå du kan blive usikker på jeres forhold. Nye forhold er altid sårbare og usikre. Og det er rigtig ærgerligt, at I lige nu begge har ”lave batterier”.  

Jeg håber også, at du – og hun – hurtigt får det bedre, og kan få lov til at nyde jeres nye kæresteforhold, og at der nu kun er ca. 1½ måned til kalenderen siger forår, og vi går mod lysere tider.

De varmeste tanker og håb for den nærmeste fremtid fra BørneTelefonen

 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat