Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vil min søster gøre selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du.

Det er ikke til at sige, hvad det er der rumsterer hos din søster, og hvorfor hun råber sådan af din mor og dig. Lige meget hvad det skyldes, bliver du bekymret, over at din søster opfører sig mærkeligt. Det kan jeg godt forstå - det er aldrig rart, at se nogen være så vred og ked af det. Og når nu du også har oplevet selvmord i din familie, kan jeg godt forstå, at du bliver urolig. 

Du skriver, at din søster blev ked af det en dag, hvor hun havde været sammen med din mor. Det kan være, at din mor ved, hvad det er det hele handler om?  

Jeg tænker ikke, at du skal gå med de tanker selv. En mulighed er derfor at tale med din mor om din bekymring. Hun vil både kunne tale med dig om dine tanker og finde ud af, hvad der skal gøres, så din søster ikke bliver ved med at slå sig selv og være ked af det. Hvordan vil det være for dig at tale med din mor om det? En måde at får fortalt din mor om det kan for eksempel være ved at vise det her brev og svar.

Nu ved jeg ikke, hvor gammel din søster er – men måske er hun ved at blive teenager? Jeg spørger, fordi det nemlig er sådan, at teenagere godt kan reagere mere voldsomt end normalt.  Rigtig mange teenagere bliver nemmere sure og vrede – og særligt på deres mor eller far. Det kan derfor godt være helt normalt, at din søster har reageret så voldsomt. 

Det kan sætte mange tanker i gang, når man ser ens søster blive ked af det og råbe af sig selv og andre. Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre. Man kan derfor se det som ret sejt gjort, at du har handlet på din bekymring ved at skrive herind. Jeg håber derfor, at det her svar kan være en hjælp for dig.

Hvis du har lyst til at tale mere om, hvordan du oplever det hele, er du meget velkommen til at ringe til os på 116111.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat