Brev

Venner forlader mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det lyder ikke som om, det er nemt at være dig lige i øjeblikket. Du kæmper med, at du føler dig udenfor, og du er bange for, at dine venner er ved at glide fra dig.

Mon du snakker med nogen om disse ting? Har du en fortrolig voksen i nærheden af dig, som du måske kunne snakke med dine følelser om? Eller en enkelt eller to fra din vennegruppe? Måske er det lettere, at snakke om de svære ting med en enkelt eller to, end at snakke med hele gruppen på en gang? Det er bare så vigtigt, at få snakket om den slags føleleser, så du måske også kan få hjælp til at se det hele på en anden måde.

Du er jo midt i din pubertet, og du forandrer dig både fysisk, men også med hensyn til dine følelser. Det gør dine venner også. Måske er de venner du havde da du var lille, ikke de venner du skal have, når du bliver ældre? Prøv at lade være med at tænke, at der er noget galt med DIG. Måske svinger I bare ikke så godt med hinandnen mere. Måske skal du have nogen andre venner?

Jeg synes, du er utrolig god til at beskrive hvordan du føler. Den med det punkterede tredje hjul er meget malende, og jeg ser det for mig. Måske skal du have lappet og pumpet det hjul, så du kan køre videre - måske en helt anden vej end de andre? Det føles altid meget ubehageligt, hvis andre ikke vil én. Så skal du beslutte om du vil halse efter de andre og håbe på, at du bliver accepteret for den du er. Eller om du vil hoppe op på din egen cykel og køre ud ad din egen vej?

Måske er det sandt  - det dine venner siger. At de synes at alt er som før? Måske er forandringen mest noget, der foregår inde i dig?

Der er mange spørgsmål og meget usikkerhed, men det bedste for dig vil helt sikkert være, at kunne snakke med én som kender dig, og som kan vende forskellige muiligheder med dig. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til os på 116 111 og snakke med en voksen der ikke kender dig, hvis du har lyst til at starte der.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat