Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ved ikke hvad jeg skal stille op mere…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Når man oplever noget så voldsomt, som du har gjort, er det meget vigtigt at få den rette hjælp og støtte til at håndtere oplevelsen og alle de tanker og følelser, der følger med. Det er godt gjort af dig, at du skriver herind om det. Tak for dit brev.

Det er en hel normal reaktion, at du drømmer om det, der er sket. Og at du er begyndt at blive nervøs for mørke. Nogle oplevelser kan på en måde sætte sig fast i en. Og det tager tid og hjælp at slippe dem igen. Det her svar vil handle om nogle af de måder du kan få hjælp på.

I dit brev kan jeg ikke se, om du har talt med dine forældre om, hvordan du har det nu, og hvad der er sket. For mange er det rart at kunne tale med nogen i hverdagen, som kan støtte en og holde øje med, hvornår man har brug for en snak. Det kan også være en anden voksen, du har tillid til, som for eksempel en lærer, en anden fra din familie eller en helt anden. Hvem vil være bedst for dig at tale med? 

Jeg vil råde dig til ret hurtigt at få fortalt, hvordan du har det. For som du selv skriver, så har du brug for den hjælp som ingen gav dig, da du havde mest brug for den. At du er begyndt at selvskade er et tydeligt tegn på, at du skal have hjælp nu. 

Derfor tænker jeg også, at det kunne være en god ide, at du får talt med en psykolog. En måde at få kontakt til en psykolog er ved at tale med din læge om det, du oplever og har været igennem. En start kan være at bestille en tid. Eventuelt sammen med dine forældre.

Jeg forestiller mig, at det har været ubehageligt for dig, at din veninde råbte dig op i ansigtet og slog dig. Du gjorde det helt rigtige ved at ringe efter ambulancen den aften. At din veninde reagerer på den måde er et udtryk for, at hun har det meget svært. Det er IKKE din skyld, at hun er begyndt at skade sig selv igen. Slet ikke! Du lyder til at være en rigtig god ven og kæreste, der lytter og er der.

Det kan være hårdt at være den der er tættest på en, som har det meget svært og forsøger selvmord. Det kan gøre, at man føler et enormt ansvar. Derfor gemmer man måske også sine egne følelser lidt væk, fordi man gerne vil være der for den anden. Gad vide, om du har haft det sådan? Det er det så godt, at du nu giver dig selv lov til at mækre, at du har det skidt og har brug for hjælp.

Det er nemlig slet ikke for sent at få hjælp. Du skriver, at dine venner ikke vil hjælpe. Måske ved de ikke, hvordan de kan hjælpe dig. Eller hvor meget det faktisk fylder for dig. Jeg håber, at det her brev kan være en hjælp for dig. Der er nemlig hjælp at hente og det hele kan blive anderledes.  

Kærlig hilsen og tanker 

BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat