Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år 

Først tusinde tak for dit brev. Det er da vildt sejt, at du overvejer at stille op til Voice junior. Jeg håber, jeg kan give dig et par ideer til, hvad du kan gøre for at dulme din usikkerhed, så du kan forfølge din drøm. 

Jeg kan sagtens forstå, hvad du mener med at være nervøs for, hvad andre mennesker synes. Usikkerhed er en mærkelig størrelse, og den kan forekomme i mange former, men de fleste mennesker kender usikkerheden rigtig, rigtig godt. Nogle vælger at lade sig stoppe, når de føler usikkerhed. Andre vælger at gøre det de brænder for, selvom de føler usikkerhed.

Jeg har engang hørt en dame sige, at hun ”tog sin usikkerhed i hånden”, når hun mærkede den. Hun kunne selvfølgelig ikke sådan rigtigt tage den i hånden, men hun vidste godt, at hun ikke kunne fjerne den. Derfor lod hun som om, hun tog den i hånden, og gjorde det hun gerne ville uden at lade sig stoppe af den. Måske er du parat til at gøre det samme? 

Du kan også “arbejde” med din usikkerhed ved at forberede dig rigtig godt og øve dig på at stå foran andre og synge. Det er sikkert svært første gang, og du vil være nervøs. Men måske vil usikkerheden efterhånden blive mindre og mindre. En god måde kunne måske være, at du samler et par veninder og din familie og synger foran dem. 

Du kunne også bede om din musiklæreres ærlige mening om, du har en god chance for at stille op i Voice Junior. Selvom du måske bliver ked af det, hvis din musiklærer siger nej, så er det måske bedre at høre det fra en, du kender end fra nogle fremmede. Og du vil kunne få nogle gode råd til, hvordan du så kan blive bedre til at synge. 

Jeg syntes, du skal følge dine drømme. Og ja, mange unge stiller op til Voice junior, men jeg synes, det er så sejt. Og skulle du ikke komme blandt dem, der bliver valgt første gange, så vil der jo altid være en anden gang. 

Og et eller andet sted, vil du jo aldrig tabe, For kan du overvinde din nervøsitet og gå efter din drøm, så har du allerede vundet den største pris; nemlig at være modig selvom du også er nervøs. Og jeg forestiller mig, at det faktisk kan gøre dig mindre usikker på dig selv næste gang, du går efter en drøm.

Jeg håber, at du kan bruge mine råd. Og så vil glæde jeg glæde mig til at se Voice junior næste gang og holde øje med pige på 12 år.

Held og Lykke

Mange kærlige hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat