Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Urar lyd om natten…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige i mørket
Tak for dit brev, jeg kan godt høre, at det har været en rigtig ubehagelig oplevelse for dig, da du hørte de lyde fra dine forældres soveværelse, der fik dig til at spekulere over, om de mon havde sex. Jeg ved fra andre, at det kan være meget grænseoverskridende, bare at tænke på, at ens forældre har sex. Når man så oven i købet hører det, kan det give en masse ubehagelige tanker, så der er ikke noget ualmindeligt ved din reaktion.

Jeg synes, det var rigtig sejt gået af dig, at du næste dag fik sagt til din mor, at du havde hørt noget, som du ikke brød dig om. Måske var det også en lidt ubehagelig situation for din mor, siden hun svarede dig sådan?

Jeg kan ikke ud fra din beskrivelse vide, om din mor og far rent faktisk har haft sex i de situationer, du fortalte om. Men det er jo sandsynligt,  for det har de fleste voksne par jævnligt - også selvom det kan være ubehageligt for deres børn at tænke på. Jeg kan godt forstå, at tanken om at dine forældre dyrker sex er fremmed for dig, og at du ikke har lyst til at være vidne til det.

Jeg kan godt forstå, du synes, det er svært at snakke med dine forældre om det; men samtidig tænker jeg, at det vil være godt, hvis de kunne finde ud af, hvor voldsomt det er for dig, hvis du kommer til at overhøre det. 

Så mon du kunne have mod på at få det fortalt på en anden måde - end ved at sige det? Måske kunne du printe brevet til brevkassen ud sammen med vores svar og lægge det til dine forældre i en kuvert? Så kunne du evt. vedlægge en kort besked om, de vil være søde at læse det, fordi du ikke kan lide at tale med dem om det... Har du mon mod på det? 

Jeg synes, det lyder til at dine forældre er søde, og at de faktisk har forsøgt at være diskrete, selvom det ikke er lykkedes helt for dem. Så mon ikke de ville tage dig alvorligt, hvis de læste brevet + svaret?

Jeg fornemmer, at du selv er blevet lidt overrasket over, at du pludselig føler, du er blevet lidt bange for dem... Jeg gætter på, at hvis dine forældre læser dit brev, så vil de i fremtiden gøre sig rigtig meget umage for, at du ikke kommer til at opdage, når de har sex.

Du lyder til at være en pige, der er rigtig opmærksom på dine egne grænser, og det er en meget fin egenskab at have. Du lader også til at have en god fornemmelse for at forsøge at ændre ting, som går dig på - du har både sagt det til din mor, til dine venner og nu skrevet til BørneBrevkassen- alle tre gode forsøg på at ændre noget, som går dig på. 

Hvis ikke du synes, mine forslag er brugbare, så kunne du måske prøve at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og snakke med en rådgiver om, hvordan du så kan gribe det an...

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat