Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ulovligt

Hej

Jeg har nogle problemer om jeg har gjort noget ulovligt.

Jeg har engang snydt folk fra penge i counterstrike, og jeg er bange for hvad der kan ske.

Hvad gør jeg hvis der en dag er en der skriver til min mor?
Og kan der komme noget på min plet på straffeatesten, men jeg var 13 da jeg gjorde det

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Det er ikke rart at gå og bekymre sig om hvad der kan ske, men som du selv skriver, så har du gjort noget som du ikke skulle have gjort. Det er du selv klar over og det er et godt tegn på, at kan se forskel på det rigtige og forkerte.

Det er sådan, at når man er under 16 år og gør noget ulovligt første gang, kommer det ikke på straffeattesten. Det der kan ske vil typisk være, at man får en bøde som straf, og så vil der ikke ske mere. Dette gælder i tilfælde som dit. Hvis man har gjort noget, der er af grovere karakter – som eksempelvis vold, kan det godt komme på straffeattesten selvom man er under 16 år.

Du skriver, hvad du skal gøre, hvis der er en der skriver til din mor. Det kan være en idé, at du selv fortæller hende, hvad der er sket. Tit når man fortæller nogen om ens bekymringer kan det lette lidt på de svære tanker. På den måde sikrer du dig også, at hun hører det fra dig, og du behøver ikke gå at bekymre dig over, om nogen kontakter hende. Hvis du ved, hvem du har snydt så er det jo en idé at betale dem de penge tilbage!

Hvis du synes, det er svært at fortælle til hende, kan det måske være en idé at snakke om det med en anden person først. Så kan den person hjælpe dig med at fortælle det til din mor. Er der en i din omgangskreds, du føler dig tryg ved at tale med – måske en god ven, et familiemedlem eller en helt tredje. Måske kan din mor læse vores breve og se, at du ved at det var forkert og du har brug for hendes hjælp.

 

Mange hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat