Brev

Udnyttelse på nettet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej.

Først vil jeg sige at der er mange, der kommer ud for noget lignende det du har oplevet, men det gør det selvfølgelig ikke mindre ubehageligt for dig.

Det lyder til, at du har været rigtig uheldig med ham fyren. Han virkede jo sød, og det var ikke til at vide, at han ville tage screenshot af billedet. Det er desværre blevet et udbredt (tarveligt) trick at afpresse andre ved hjælp af billeder, men det er både ulovligt at lave afpresning OG at dele billederne uden din tilladelse. Så jeg tænker, at du skal anmelde fyren hurtigst muligt.

Du bør både anmelde ham til Snapchat support og til politiet. Og jo hurtigere du kan få anmeldt det, des bedre er det. For så når billedet forhåbentlig ikke at blive delt.

Selvom det kan være svært at fortælle til andre, vil jeg råde dig til at fortælle det til en voksen, som kan hjælpe dig med at anmelde det - for det kan desværre godt være lidt indviklet. F.eks er Snapchat support på engelsk, hvilket ikke er specielt brugervenligt. Så her vil det være godt, hvis en voksen kan hjælpe dig. Det er også sådan, at hvis du skal anmelde noget til politiet, så skal dine forældre ind over. Og jeg ved fra andre unge, at det var virkelig rart at få hjælp til det - også selv om mange ikke lige har lyst til at fortælle deres forældre, at de har taget nøgenbilleder af sig selv. Når det først er sagt, kan det være en stor lettelse - og så gælder det først og fremmest om at få stoppet fyren, så han ikke deler billedet af dig med andre.

Hvis du har brug for, at vi lige snakker det igennem, før du går videre med det, er du velkommen til at ringe til os på 116111. 

Venlig Hilsen BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat