Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ubehagelig nytårsaften

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

 

Det lyder til at du har haft en rigtig ubehagelig og grænseoverskridende oplevelse.

Du spørger om du kan tillade dig at have det underligt og ubehageligt. Ja, det kan du! Det er ikke noget, du skal have tilladelse til. Følelser kan ikke være forkerte. Dine følelser kan ikke være forkerte. Så dine følelser omkring situationen er helt rigtige.

Uanset hvad andre måtte sige, så er det din oplevelse af situationen der er vigtig.

Du spørger hvad det var. Du siger det selv meget klart. Det var underligt og ubehageligt. Det er nemlig uventet og mærkeligt at en fyr man taler med til en nytårsaften hos ens fars ven, opfører sig generende og grænseoverskidende overfor en.

Jeg ved ikke hvorfor han opførte sig sådan. Der er intet i din opførsel, der giver ham lov til det. Du håndterede det hele super godt.

Jeg synes det er meget stærkt, at du siger til ham det er creepy, da han kysser dig på kinden. Jeg synes det er godt, at kæmper for noget, der går imod dine grænser. Jeg synes du hele vejen igennem har handlet flot. Der er intet i dine handlinger, der giver ham ret til at holde dig fast og kysse dig. Han har krænket dine grænser. Han holder dig fast og kysser dig, det sker mod din vilje. Det er en krænkelse han udsætter dig for. Han er 18 år, han er voksen - du er 13 år, det ved han. Det er ikke ok, det han gør mod dig! Han udsætter dig for et overgreb. Godt du kæmpede i mod.

Du har afvist hans flirten. Det er du i dine gode ret til. Bare fordi der er en der flirter med en, behøves man ikke gengælde det.

Du har opført dig pænt overfor ham og sagt fra overfor ham. Du har hele vejen igennem handlet helt korrekt. Det har han ikke. Og oven i købet fortsætter han på Insta, det er ikke ok. 

Jeg synes du skal give dig selv et kæmpe kram for, hvor godt du har handlet. Man har brug for støtte og et kram, når man har oplevet nogen har været grænseoverskridende overfor en.

Jeg tænker, det vil være rigtig godt, at du får talt med en god voksen om det. Det er ikke godt at gå med alene. Måske kan du bruge dit og mit brev og vise det til en voksen, så I sammen finder ud af, hvad der er bedst at gøre.

Du er også meget velkommen til at ringe eller smse på 116111. Vi er klar til at snakke med dig.

Jeg synes ikke du skal gå alene med det.

Mange kærlige hilsner og tanker BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat