Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Turde jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Når vi hører om så frygtelige angreb, som det, der er sket til Ariana Grande koncerten, er det helt naturligt, at man bliver bange - for pludselig kommer det meget tæt på. Så jeg kan godt forstå, at du tænker meget på den Justin Bieber koncert, som du ellers har glædet dig til.

Men selvom vi hører meget om terror i medierne, så sker det heldigvis sjældent. Meget sjældent. Husk det! 

Jeg ved, at det danske politi og sikkerhedsfolkene, der står for Justin Bieber koncerten, gør alt hvad de kan for at gøre det sikkert at komme til koncerten. Faktisk arbejder politiet ekstra meget, så de kan sørge for, at det er sikkert for dig og mig at gøre de ting, som vi godt kan lide. Så vi fortsat kan leve det liv, som vi gerne vil.  

Når din mor siger, at terroristerne gerne vil gøre os bange, så har hun ret. Men det betyder desværre ikke, at man så bare kan lade være med at blive bange. For "bange" er en naturlig følelse. Derfor tror jeg, at det er rigtig vigtigt, at du taler med din mor igen, så hun ved, hvad det er for nogle tanker, du går med. Måske kan du også tale med dine lærere om det? Du er nemlig ikke den eneste, der tænker meget på det, så måske kunne I tale om angrebet i klassen?

Når der sker frygtelige ting, som er svære at forstå, er det vigtigt, at man deler oplevelserne med andre, gerne voksne. Derfor vil jeg anbefale dig, at du fx ser nyheder sammen med dine forældre, for så kan I tale om det, I ser. Det kan også være Ultra Nyt, hvor de er rigtig gode til at beskrive tingene for børn. 

Indimellem kan det også være rart at sende en kærlig tanke til dem, der er blevet ramt. Fx via de sociale medier, eller måske bare holde en minuts stilhed eller noget andet, som passer til dig. Mon det kunne være noget, du har brug for?!  

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og så håber jeg så inderligt, at du får en rigtig god koncert. Husk, at der er rigtig mange mennesker, der gør alt, hvad de kan for at passe godt på dig. 

De varmeste hilsner
BørneTelefonen  

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat