Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tinnitus og stres

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.

Det lyder bestemt ikke rart hverken at høre høje lyde eller gå og være bekymret for, om man kunne have tinnitus. Øresusen eller høje lyde for ørene kan skyldes mange forskellige ting. Som du selv skriver kan det fx være udløst af stress. Derudover kan det skyldes, at man har mellemørebetændelse, eller at man bare har meget ørevoks. Og så kan det skyldes, at man har været udsat for meget støj. Mon du har været til koncert for nylig?

Du har også ret i, at hvis man fokuserer meget på det, så kan det føles værre. Jeg tror dog, at de høje lyde for dine ører forsvinder efter en kortere periode. Det er sjældent, at børn i din alder får varigt tinnitus. Og hvis det skyldes nogle af de nævnte ting, så kan det jo behandles af lægen.

Måske ville det være en god idé at tale med dine forældre om det igen. Jeg er sikker på, at de gerne vil vide, at du faktisk går og er rigtig bekymret. Så kan I også sammen finde ud af, om I synes det er noget, som lægen måske skal kigge på. Du kan også vise dem dit brev her og mit svar.

Du skriver, at du stresser en del og bekymrer dig over ting. Især angående skole og karakterer. Måske ville det være en ide at kigge lidt på din hverdag. Er der nogle ting, der ville kunne ændres, sådan at du bliver mindre stresset? Kunne det også være noget, du kunne tale med dine forældre om? De kender jo dig og din hverdag, så måske har de nogle gode råd! Hvis du har mange ting du skal nå i din fritid, kunne det måske være en idé at 'rydde lidt op' i programmet. Og hvis lydene for ørerne skyldes stress, kan det måske få dem til at forsvinde, hvis du bliver mindre stresset.

Jeg synes, det er rigtig fint at du har skrevet til BørneTelefonen. Du skal vide, at der er ingen problemer, der er for små eller store til os!

De bedste hilsner,
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat