Brev

Tilbagevendende spiseforstyrrede tanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Tusind tak for dit brev. Hvor er det godt, du skriver herind til Brevkassen!

Du har så evig ret. En spiseforstyrrelse handler om følelser og ikke om mad. Det virker til du får hjælp og du er på vej. På vej til forhåbentlig snart at kunne komme tilbage til skolen, som du glæder dig til. Jeg tænker præcis som du skriver, at det handler om at forsøge at være åben og ærlig, så dem omkring dig, kan hjælpe med de svære tanker og følelser, som omhandler bl.a. accept af, det er nødvendigt, du tager på i vægt. Du virker som en pige, der ønsker hjælpen, men hvor spiseforstyrrelsen lige nu har taget en del af magten tilbage? Håber du vil prøve at tage over og sige til dig selv, du ønsker at komme i skole og leve livet. Derfor håber jeg du vil bruge dit mod til at få fortalt psykologen om de tanker og følelser du går med. Måske du kunne vise psykologen dit brev til os og evt. mit svar? 

Jeg vil også foreslå du går ind på følgende hjemmeside www.lmsos.dk (Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade). Her kan du få anonym rådgivning samt læse om deres tilbud. De har blandt andet nogle støttegrupper man kan deltage i, hvor du kan møde andre der kæmper med en  spiseforstyrrlese, hvor I kan støtte hinanden i at finde gode måder at håndtere livets svære sider. 

Jeg synes, det er så stærkt gået, at du allerede har fået hjælp, og at du er i gang med at få det bedre. Selvom det er helt vildt svært, og selvom du ikke føler, du har kontrol over det, så er du alligevel opmærksom på dig selv. Og du ved, at det ikke er godt, at du ikke får spist det, du skal. Du er i gang med at passe på dig selv. Det er godt!

De kærligste hilsner og ønsker om alt det bedste
BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

LMS

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat