Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tiden går for hurtigt…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er tydeligt, når jeg læser dit brev, at du går og tumler med nogle tanker, som er rigtig svære. Derfor er det rigtig fint, at du har skrevet et brev til BørneTelefonen. Måske kan du få et andet syn, på dine tanker og på din fremtid?

Der er rigtig mange børn og unge, der oplever at være i tvivl om, hvad de skal i fremtiden. Og som er bekymrede for, om de kan træffe de rigtige beslutninger. Det er helt naturligt for din alder. Med hensyn til dine tanker om fremtiden, så har du stadig nogle år til at finde ud af, hvad du skal i fremtiden. Jeg tænker på, om du mon har en forventning om, at andre på din alder allerede har taget en beslutning om, hvad de vil i fremtiden? Sådan tror jeg nemlig ikke at det er. Jeg tænker, at der er mange der, ligesom dig, er i tvivl om hvad de skal bruge deres voksenliv på. Og som kan blive bange for, at blive voksne. Der er også mange voksne, der har taget en uddannelse, som har ført dem i én retning, og så er de endt med at lave noget helt andet. Det er ikke til at vide, hvor man ender i sit liv.

Det kan være svært, at være alene med de tanker, du har. Jeg bliver nysgerrig efter, om du har nogle omkring dig, som kan støtte dig? Ved dine forældre, hvordan du har det og hvilke tanker du gør dig? Har du nogen søskende – måske ældre søskende, som du kan læne dig op ad og tale med? Hvad med en af dine lærere fra skolen?

Det kan lyde lettere sagt end gjort, at finde nogen man kan snakke med. Det kan også være svært, at få begyndt på sådan en samtale. Men ofte kan bekymringer og tanker, vokse sig store og give ondt i maven, hvis ikke man får talt med nogen om det. Hvis du har brug for det, så er du også meget velkommen til, at ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Jeg ønsker dig alt det bedste herfra.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen.

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat