Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Testikel kræft?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng,

Det er en rigtig god ting at være opmærksom på sin krop, så man opdager, hvis der er noget galt. Jeg kan forestille mig, at du på Google har læst mange forskellige historier om, hvad forskel på årerne ved testiklerne kan betyde, hvoraf nogle har været alvorlige, da de har drejet sig om testikelkræft – det må have gjort dig både forvirret og bange? Du har ét symptom, men ikke alle de andre, og det kan også skyldes andre mere fredelige ting.

Testikelkræft er heldigvis meget sjældent, og det mest sandsynlige er, at det ikke er det, du har. Det håber jeg kan berolige dig lidt, men giver dig nok ikke 100% ”ro i sjælen”. Det kan du nok først få, når du har været oppe hos lægen. Jeg kender rigtig mange drenge, der har været hos lægen pga. forandringer ved deres testikler, så det er noget, lægen er meget vant til at undersøge. Selvom det måske føles pinligt at fortælle det til dine forældre, så kender jeg ikke nogen, hvor deres forældre ikke var glade for, at de sagde det. Jeg synes derfor, du skal fortælle det til dine forældre, så I kan bestille tid hos lægen. Måske vil lægen bestille en skanning, som er en undersøgelse, der ikke gør ondt. Den vil hjælpe med at afklare, hvorfor dine årer er forskellige, så du ikke skal gå og bekymre dig om, hvad det nu kan være, du har.

Jeg ønsker dig al det bedste med på vejen og håber, du vil kontakte os igen, hvis du har brug for det.

Kærlige hilsner,

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat