Brev

Testikel kræft?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng,

Det er en rigtig god ting at være opmærksom på sin krop, så man opdager, hvis der er noget galt. Jeg kan forestille mig, at du på Google har læst mange forskellige historier om, hvad forskel på årerne ved testiklerne kan betyde, hvoraf nogle har været alvorlige, da de har drejet sig om testikelkræft – det må have gjort dig både forvirret og bange? Du har ét symptom, men ikke alle de andre, og det kan også skyldes andre mere fredelige ting.

Testikelkræft er heldigvis meget sjældent, og det mest sandsynlige er, at det ikke er det, du har. Det håber jeg kan berolige dig lidt, men giver dig nok ikke 100% ”ro i sjælen”. Det kan du nok først få, når du har været oppe hos lægen. Jeg kender rigtig mange drenge, der har været hos lægen pga. forandringer ved deres testikler, så det er noget, lægen er meget vant til at undersøge. Selvom det måske føles pinligt at fortælle det til dine forældre, så kender jeg ikke nogen, hvor deres forældre ikke var glade for, at de sagde det. Jeg synes derfor, du skal fortælle det til dine forældre, så I kan bestille tid hos lægen. Måske vil lægen bestille en skanning, som er en undersøgelse, der ikke gør ondt. Den vil hjælpe med at afklare, hvorfor dine årer er forskellige, så du ikke skal gå og bekymre dig om, hvad det nu kan være, du har.

Jeg ønsker dig al det bedste med på vejen og håber, du vil kontakte os igen, hvis du har brug for det.

Kærlige hilsner,

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat