Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Terrorlist

Der har været terror i London og flere lande

jeg tænker hvad med Danmark

hvad hvis det kommer i Danmark

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at du kommer til at tænke sådan, når du hører om de ubehagelige ting, der sker i verden. Det er heller ikke rart at tænke på.

Når der sker sådan noget som terror, så kan man høre en masse informationer og historier rundt omkring. Måske hører man én ting i tv, en anden ting i radioen. Måske hører man nogen tale om det og bliver bekymret. Og så begynder tankerne at køre rundt. Er det noget du kan genkende?

Selvom terror fylder rigtig meget når det sker, er det heldigvis sjældent, at det sker. Og endnu mere sjældent, at det sker i det land hvor man bor.

Danmark er stadig et fredeligt land, hvor vi ikke behøver at frygte krig, som vi kender det fra andre lande. Politiet, regeringen og andre myndigheder gør alt, hvad de kan, for at sikre at det bliver ved med at være sådan. Der er rigtig mange mennesker, der arbejder sammen om at sørge for, at Danmark bliver ved med at være et fredeligt og trygt land at leve i.

Ingen er selvfølgelig herre over, hvad andre finder på at gøre. Men jeg tror, at du skal tænke på, at Danmark er ét af de lande i verden, hvor befolkningen har det allerbedst og mest trygt. 

Vi har så mange gode ting, og meget fungerer rigtig godt i Danmark. Og samtidig er vi så få mennesker, at det er meget nemmere at holde styr på dem, der gør kriminelle ting, end det er i nogle af de andre lande.

Nogle gange kan frygt smitte fra menneske til menneske, når man fortæller hinanden ubehagelige historier. Så er det som om, at frygten vokser sig større, selvom egentlig ikke er fare på færde.

Hvis du går og bliver bange for, hvad der kan ske, er det vigtigt, at du taler med en voksen om det. Gerne dine forældre - eller en anden voksen, som du er tryg ved. Så frygten ikke vokser sig større. De voksne kan måske også hjælpe med, at man får en pause fra nyheder og "voksen-samtaler", om det der gør én nervøs.

Du må altid ringe eller skrive til BørneTelefonen, hvis du har brug for lige at tale med en anden voksen.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat