Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Terror

Hej

imorgen skal jeg til et fodbold cup for mange forskellige lande hvor jeg skal gå indmarch

er bange for om der kører en lastbil ind eller en bombe i midten af det hele når der er koncert

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Der er ikke noget at sige til, at du tænker den tanke om terror. For der skrives rigtig meget om terror i aviserne, på nettet, og der tales om det i Nyhederne, i TV osv.. Både børn, unge og voksne i dit liv taler sikkert også en del om det? Nogle gange hører man måske en lille bid af, hvad der bliver talt om og så kan bekymringerne vokse sig større og større. 

Man kan aldrig vide, hvad tossede mennesker kan finde på. Men sandsynligheden for at der sker noget, er heldigvis meget ​lille. Både politiet og arrangørerne til arrangementer som fodboldcup, er meget, meget opmærksomme på at sikkerheden skal være i orden, når mange mennesker mødes til koncerter, stævner og andre arrangementer. Der er derfor rigtig mange mennesker i landet, der hele tiden arbejder på, at der ikke sker noget. 

Det er vigtigt, at du taler med fx dine forældre eller andre voksne om dine tanker, så du ikke går med det selv. Man kan så let komme til at gøre sig selv endnu mere bange, hvis man ikke får talt med nogen.

Ventetiden i Brevkassen kan indimellem være lidt lang. Så når du læser svaret her, har du nok allerede været til fodboldcup. Og mon ikke det gik helt fint og var okay? Husk på hvor mange arrangementer, der bliver holdt rundt omkring i landet og i verden, hver dag og hvert minut, uden at der sker noget. 

Men når der sker noget, så fylder det rigtig meget og derfor er det helt forståeligt, at man bliver nervøs, bange og bekymret. Og som sagt, så er det bare så vigtigt, at få talt om de ting man bekymrer sig om, så man kan få lidt ro på.

Jeg håber, at du havde et dejligt fodboldcup. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat