Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tænker for meget

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg er glad for at du har skrevet. Jeg ved, der er flere og flere børn og unge, som føler sig stressede op til deres terminsprøver. Men ikke ved, hvad de skal gøre.

Du hele tiden tænker over alt det, som du synes er svært og som du ikke endnu har styr på – det må ikke føles rart. Jeg kan godt forstå, at du kan få dårligt og ikke har lyst til at komme i skole. Tankerne og presset er med til at gøre dig usikker. Det kan skygge for alt det du faktisk kan. Man bliver ligesom blind for det positive og de negative tanker kører i rille og spiller sog selv igen og igen. Jeg tænker, at det er noget med at finde en balance i tingene. For selvfølgelig skal du bruge tid på dine lektier, men det er også meget vigtigt at lave ting som giver dig energi og glæde i din hverdag. Du skal have pauser og tid til at lukke ned for vanen med at tænke negative tanker. 

Det kan hjælpe, hvis man sørger for at gøre noget der føles godt for sig selv og som gør en glad. For nogle kan det være at gå til sang, træne, danse, grine eller noget helt andet. Hvad mon gør dig glad? Måske kan det også hjælpe dig, at du prøver at fokusere på det, som du er god til og de ting som du er glad for ved dig selv. Send de negative tanker videre ud. Du kan kigge på tankerne, men send dem væk og sig, at du ikke har brug for dem. Fokusér på de ting du kan, som giver dig en god selvfølelse og gør dig i godt humør. Det kan du øve dig på, hver dag. Det kan hjælpe med dejlig musik og få ro på krop og tanker. Det kan være at ligge i sengen i 15-20 minutter og skabe fokus på det positive og gode.

Jeg ved ikke om det er noget, du har snakket med dine forældre om? Men måske kan de hjælpe dig, hvis de ved hvordan du har det? Det kan også være god idé at tale med din lærer om, hvordan du har det. I kan tage det op til en skolehjem-samtale og få konkret råd fra lærerne? Det kan også være, at det er noget I kan snakke om i klassen? Jeg tænker nemlig, at der sikkert er andre i din klasse, som har det ligesom dig.  Dine veninder. Måske kan I hjælpe hinanden, ved at snakke om hvordan man kan få det til at gå op i en helhed – og undgå at blive stresset og få det dårligt.

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der altid sidder søde rådgivere der er klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat