Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Synge med på sangene

I skolen hører alle pigerne hele tiden musik, og synger med på sangene.

Jeg synger aldrig, for jeg er bange for at jeg lyder alt for dårligt, og de så vil tænke mærkeligt om mig.

Jeg ville virkelig ønske at jeg turde, men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme ind i det.

Jeg er heller ikke helt så god til sangtekster især på engelsk, så jeg vil hele tiden komme til at synge forkert.

Jeg er virkelig ked af det, for jeg vil jo gerne kunne have det sjovt sammen med de andre.

Jeg er i forvejen lidt genert, så det gør det ikke meget bedere.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe, eller give et par råd.

Hilsen mig

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 

Det kan være super svært at give slip på sig selv og synge med som de andre., særligt når man er genert. 
Som jeg læser det så er der tre ting, der holder dig tilbage: 

1. Du er genert
2. Du er bange for hvordan det lyder
3. Du synes de engelske tekster er svære 

1'eren er nok  den, der gør at 2'eren og 3'eren bliver et problem. Men hvis vi nu tager fat i 2 og 3 så kan det være det hjælper på 1'eren. 

Det er helt normalt, at man er nervøs for, hvordan man selv lyder når man synger. Du har faktisk et stort ønske om at synge med pigerne og at det er noget, der er vigtigt for dig. Det skal du bruge som din motivation! Nemlig lysten til at synge med andre og den glæde det giver. Uden at vide det, så tror jeg ikke at alle de andre synger helt rent eller kan alle de engelske tekster udenad. Jeg tror, det måske at det lyder som om, de kan...men måske ikke helt, hvis kun hørte deres stemmer uden musik.
Måske kender du Djämes Braun. Ingen af de to gutter er de bedste sangere, MEN de elsker at synge og skabe glæde hos folk og det er de verdens mestre til. Måske du kan tænke på det, når du bliver nervøs for om din egen stemme er god nok, for er det egentligt det, det handler om? Handler det ikke om at synge sammen med tøserne og have det sjovt - om at skabe glæde og øve sig?
Et forslag kunne være, at du - næste gang pigerne synger - prøver at synge med på omkvædet, måske endda bare lidt af omkvædet og så mærk efter i maven, hvordan det var. Hvis det ikke var særlig slemt så prøv at syng med på endnu mere næste gang. Måske du så efter nogle gange får det meget bedre med at synge med. 

I forhold til at de engelske tekster er svære, så tænker jeg, at det er noget der kan øves. Prøv at google teksterne, sæt musikken på og syng med, mens du følger med i teksten. På den måde lærer man, hvad det er, de synger samtidig med, at man bliver bedre til engelsk. 

Jeg tror at det vigtigste er, at når I piger synger sammen, handler det om at have det sjovt med det. Jeg får ikke en fornemmelse af, at det er en pigegruppe, der sidder og dømmer hinandens sangstemmer, men bare har det sjovt og skønt med at synge med på sangene - og det skal du da helt sikkert også. Musik er skabt til at gøre os glade og ikke til at gøre os usikre på os selv. 

Kærlige hilsener fra 
BørneTelefonen
 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat