Brev

sur far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Det lyder ikke rart, at din far ofte bliver sur på dig.

Det er ikke altid så let at skulle snakke om noget, der føles så privat. Det forstår jeg godt kan gøre dig lidt nervøs.

Derfor er det også vigtig for mig at fortælle dig, at når man føler sig trist, som du gør, er det bedst at reagere på sin følelse, for det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved det, når det føles sådan.

Specielt, når ens forældre skændes, og man tænker, det er grund af noget, man har gjort.

Mit råd til dig er, at du på en eller anden måde får fortalt din mor og far, at du går rundt og er meget bange for, at de bliver skilt på grund af dig. Grunden til at jeg giver dette råd er, at uanset hvad dine forældre vælger at gøre, så vil det aldrig være din skyld. Det håber jeg, de vil bekræfte mig i.

Måske kunne du skrive et brev til dine forældre om dine tanker. For mange gange kan det være nemmere at få tanker skrevet ned end at få sagt tankerne højt. Du kunne også vælge at vise det her brev til dem.

Hvis du har brug for en snak eller måske hjælp til at få formuleret brevet, så er du altid velkommen til at ringe til en af vores søde rådgivere på BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat