Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sugemærke på armen

Hej.

Jeg har lavet et sugemærke på min overarm uden jeg tænkte over det og det har efterladt et rødt mærke og det gør mig lidt bekymret, fordi jeg har hørt at det kan være farligt at få et sugemærke.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, så jeg håber at jeg kan få svar på mit brev.

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år.

Et sugemærke er ikke farligt.

Et sugemærke er et blåt mærke, der kommer af undertrykket, når man suger sine læber fast på huden. Som regel er sugemærker synlige i omkring en uge ligesom et almindelig blåt mærke, først blåligt, så grønlig, brunligt og til sidst gult før det forsvinder. Så mon ikke dit sugemærke snart er væk igen.

Der er ikke rigtig noget, du selv kan gøre. Din krop heler af sig selv med tiden.

Hvis du er ked af, at andre kan se det, så kan du prøve at dække det med lidt makeup (måske du kan låne noget?) eller tage tøj på, som dækker mærket.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat