Brev

Stressende bror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årige

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har skrevet til os. Du skriver, at du har autisme og beder os om råd til, om du skal holde dig fra din bror. Din bror er 7/8 år og i den alder siger man mange ting uden der er dybde i dem, men her forstyrrer din autisme dig og giver dig mange tanker at tumle med. Derfor er det ikke rart for dig at høre nogle sige grimme ting. Du fortæller, at du kan snakke med din mor.

Måske kan I sammen og sammen med din bror aftale hvilke ting, der er for voldsomme for dig at høre.

I kunne også få hjælp til, hvordan du kan få styr på tankerne, så de ikke kører i ring. Så du ved, hvad du kan gøre for at tankerne ikke bare løber afsted. Det kunne være godt at få hjælp til – fx hos en psykolog, der er god til det med tanker, der er svære at styre. Hvad tænker du om det?

Du fortæller, at du er flyttet til en anden skole, men at du ikke har gået i skole i et år. Forstår jeg dig rigtigt, at du gerne vil i skole det nye sted? Mon den nye skole er en skole, hvor de voksne har kendskab til børn med autisme? Det kan hjælpe rigtig meget, at du får den støtte, du kan have brug for at komme i skole igen. Jeg håber, at du og din mor, kan få hjælp fra skolen, så du bliver ok med at komme derhen. Det kan være, at kan tage på besøg sammen. At du kan starte op med at have nogle få timer til at begynde med eller hvad der nu ville være bedst for dig?

Måske har du mod til at skrive til os igen og fortælle lidt mere. Du har også mulighed for at ringe til BørneTelefonen på 116 111, her kan du tale med en voksen, som hver dag hjælper børn og unge med råd, hvis de har det svært. Det kan også være, at din mor har brug for at tale med en anden voksen, så kan hun ringe til vores ForældreTelefon på 35 55 55 57.

Vi vil altid gerne hjælpe.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat