Brev

Stress og angstanfald

Hej brevkasse.

Jeg har cirka i et halvt år haft angstanfald og været ekstremt stresset.

Jeg har prøvet at få min forældre til at sende mig til psykolog men de tager det ikke seriøst.

Jeg har ikke venner i skolen så jeg er også meget ensom.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 13 årige pige

Det lyder ikke godt, at du har haft det dårligt så længe, uden nogen har taget dig alvorligt. Jeg kan godt forstå, at du ikke rigtig ved, hvad du skal gøre ved din situation. Og øv, at dine forældre ikke tog dig seriøst. Nogen gange skal man prøve flere gange, før andre forstår alvoren.

Så jeg vil foreslå dig at tage endnu en snak med dem om, hvordan du har det. For nogen hjælper det, at de skriver det ned og bruger det som talepapir, og for andre hjælper det at skrive et brev, som de læser op.

Sig evt. til dem, at du har noget vigtigt, som du gerne vil tale med dem om, og at du gerne vil tale med dem efter aftensmaden – eller hvornår det nu passer i jeres familie.

Forhåbentlig ender det med, at du bliver sendt til lægen, og dine forældre går med. Det er nemlig kun lægen eller en psykolog, som kan stille diagnosen angstanfald og stress. Det er vigtigt at få styr på, så du kan få den hjælp, som du har brug for.

Det er ikke noget, som du selv skal håndtere, det skal du have hjælp til af nogle voksne. De fleste forældre ønsker det bedste for deres børn og vil gøre alt for at hjælpe dem – når de først har forstået alvoren.

Jeg håber, at du får en god snak med dine forældre, så du kan få den hjælp, som du har brug for, for at få det bedre.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat