Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

stress

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år,

Det lyder ikke rart, at du har det sådan. Det er godt, at du har skrevet her, så du kan få hjælp.

Det er rigtig godt, at du er glad for skolen, og at du går til kampsport. Men det er ikke godt, at du stiller så høje krav til dig selv, så du føler, at dit liv er ved at falde fra hinanden.

Det er rigtig ærgerligt, at du føler, at du bare sidder på dit mørke værelse efter skole. Jeg synes ellers, at det lyder som om, at du har gang i rigtig mange ting. Måske kan det være lidt svært for dig at finde ro i bare at slappe af? Det kan man jo også have brug for. At slappe af behøver ikke at betyde, at man bare sidder derhjemme. Men det kan handle om, at lave noget hvor man ikke skal præstere. Jeg tænker om, du måske kan lave en aftale med en ven engang i mellem? Så kan han/hun være hjemme hos hinanden, eller tage en tur i svømmehal, biograf, skoven eller andet?

Du skriver også, at du føler dig bange for alting, og at du tror du lider af angst. Jeg kan se på dit brev at, du har mange tanker. Både ift. krav til dig selv men også i forbindelse med vrede. Jeg tænker, at det er rigtig vigtigt at du får snakket med nogle voksne om det. Kan du mon tale med dine forældre om den slags? Ellers vil jeg anbefale dig at tale med den lærer, eller pædagog der kender dig. Det er rigtig vigtigt, at du snakker med en voksen om alle disse tanker og følelser, så det ikke bliver værre.

Du er også altid velkommen til at bruge BørneTelefonen igen, vi har flere rådgivningmuligheder. Du kan se dem på www.bornetelefonen.dk - på hjemmesiden under 'gode råd' kan du også læse om både angst og stress. Måske kan det hjælpe dig? Der er bl.a. en god guide til at finde ro her: https://www.bornetelefonen.dk/find-ro-0

Venlig hilsen
BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat