Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stress?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du er velformuleret, pligtopfyldende og dygtig. Du virker, som om du har begge ben plantet på jorden og kender dig selv. Derfor tænker jeg også, at du skal tage det alvorligt, når din krop og hjerne signalerer, at du har for meget fart på. De symptomer, du beskriver, kan være tegn på stress, og det synes jeg, du skal have respekt for. Man er altid velkommen til at bestille en tid hos egen læge - også uden ens forældres tilladelse. Foruden at lave forskellige undersøgelser, kan det også være rart blot at tale med din læge om det pres, du oplever.

Jeg bliver nysgerrig på, hvor længe du har haft det sådan her? Hvis du er i en periode med eksamener eller flere større afleveringer, er det almindeligt at opleve fx problemer med at sove, nervøsitet eller anspændthed. Det er derimod ikke en naturlig og sund almen tilstand, så hvis det er en generel og længerevarende følelse, så tænker jeg, at du skal reagere. Du kan fx være opmærksom på, hvilke former for situationer, der især presser dig, og om du kan mærke forskel på de perioder, hvor du har ferie fra skolen, eller om det føles ens.

Jeg tænker, at du skal overveje at vise dit brev og mit svar til dine forældre og fortælle dem, at du har brug for deres opbakning. Måske tænker de, at det at føle sig stresset hører til i voksenverdenen, men det er desværre også et problem, som både børn og unge tumler med.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og husk at du altid er velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 eller skrive ind på chat eller sms.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat