Brev

Stor konflikt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Pyha! Det lyder som en rigtig grim situation, du og dine forældre er havnet i. Derfor er det rigtig godt, at du skrev herind. Jeg vil meget gerne prøve at hjælpe med nogle ideer til, hvad I kan gøre.

Når en konflikt er blevet så stor, er det voksne, der skal løse den. Det er ulovligt at beskylde andre for at have slået. Og det er ulovligt at true. Så selvom I en gang har prøvet at gå til politiet, kunne det måske være en ide at dine forældre kunne gå til politiet igen? For denne her konflikt er blevet så stor, at dine forældre har brug for hjælp til at løse den.

Vi har også gratis rådgivning til forældre, der hedder ForældreTelefonen på 35555557. Måske kunne du foreslå dine forældre at ringe til den?

Jeg kan sagtens forstå, at du må være bange for at gå i skole, efter det her er sket. Det er skolens ansvar, at alle elever har det godt i skolen. Og skolen har pligt til at stoppe konflikter og mobning. Dine forældre skal ringe til skolen igen - det er vigtigt, at de fortæller, hvad der sker og der skal gøres noget. Eller måske har du en sød lærer, du kunne fortælle til, hvad der sker og hvordan du har det?

Jeg håber, at du snart kan gå trygt i skole og ud og handle ind igen. De voksne skal få løst alt det her, så du ikke længere skal være bange for at gå i skole.

Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat