Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stick n poke

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige,

Jeg kan høre, at du har rigtig mange fortrydelser og bekymringer om den tatovering. Hvor er det godt, at du har skrevet til os, så du ikke er helt alene med dine tanker om tatoveringen.

Jeg har ikke den store viden om stick n poke, men jeg kan læse at du har sat dig grundigt ind i det. Det er rigtig godt. Hvis den burde gå væk efter 3 måneder, vil mit allerbedste råd være at vente. Så er der jo heldigvis ikke så lang tid igen.

Jeg vil bestemt ikke anbefale dig, at skære eller stikke mere i dig selv. Der er heldigvis ikke sket noget endnu, men du kan få betændelse, eller få lavet et sår, der har svært ved at hele eller andre ting, som ikke er godt. Jeg tænker, at en måde at skjule den på, indtil den er helt væk kan være make-up. Et godt lag foundation, kan måske dække den, indtil den er helt væk.

Jeg synes, at jeg i dit brev kan mærke, at du virkelig fortryder, at du har lavet denne tatovering. Og jeg tænker, at det måske kan være rart for dig, at dele det med dine forældre.

Jeg kan godt forstå, hvis du frygter for deres reaktion, når nu de er så meget modstandere. Men måske, vil de bare blive glade for, at du er ærlig, og at du søger hjælp og trøst hos dem.

Det gode ved din historie er jo også, at din tatovering gerne skulle gå væk inden for lidt tid, og at du derfor har lært noget om, hvordan du har det med tatoveringer på din egen krop.

Hvis du kan, vil jeg virkelig anbefale dig, at tale med dine forældre om det. Det føles altid rart at være ærlig og ofte vil forældre også sætte pris på ærligheden.

Jeg vil minde dig om, at du altid kan bruge BørneTelefonen til yderligere rådgivning. Du kan evt. ringe, hvis du vil have råd til, hvad du kan sige til dine forældre. Du kan ringe på 116 111, der sidder voksne klar til at tale med dig.

Held og lykke.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat