Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stemme i hovedet – skal jeg søge hjælp igen?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tak for dit meget ærlige brev – det er flot, at du har modet og overskuddet til at skrive herind. Det er sejt, at du skriver herind, og jeg synes, at det er godt, at du selv har tænkt over at søge hjælp. Når man har det svært, er det vigtigt at søge hjælp hos andre. Det her svar vil derfor bl.a. handle om, hvordan du kan få hjælp. Det lyder til, at det er betydningsfuldt for dig at passe din skole, være social og at være dig selv. Det er godt, at du kan mærke efter, hvad dine værdier og behov er – og det er nogle gode værdier.

Det er super sejt, at du gik til dine forældre, da du begyndte at høre stemmen på efterskolen. En mulighed er, at du taler med dine forældre om det igen. Det er ikke sikkert, at de ved, at stemmen er kommet tilbage og er ondere og højere end tidligere. Derfor tænker jeg, at det er en god ide at gå til dem igen. Du kan fortælle om stemmen, at du undgår handelsskolen og at stemmen taler om selvmord.

Det er godt, at du ikke har gjort, hvad stemmen har sagt. Det er alvorligt, det stemmen siger. Dine forældre vil kunne hjælpe dig med, hvilken form for hjælp, du skal have, og de kan støtte dig. Her kan du også sige, at du ikke følte, at de øvelser, som du lærte sidst, hjalp. Det kan være rart at have nogen at kunne tale med om det hele og komme til, når man synes det hele er smadder svært. Hvad tænker du, om det jeg skrevet? Det er ofte godt at have god tid til at tale sammen. Hvornår ville være et godt tidspunkt at tale med dem på? Der kan være flere grunde til, at stemmen er kommet og er begyndt at fylde mere for dig. En mulighed er, at du kontakter egen læge for at tale om stemmen og hvad den siger. Lægen vil kunne hjælpe dig med, hvad der videre kan gøres for, at du får kontrol over stemmen, eller at den helt forsvinder. Her kan det være godt med professionel hjælp, som kender til at have det på den måde, og som kan hjælpe dig med at komme tilbage til undervisningen, at være mere social og hvor der er mere plads til at være dig. En start kan være, at du bestiller en tid hos din læge. Du kan eventuelt tage en af dine forældre med som støtte, hvis du har lyst til det. Hvad tænker du om det? Hvis du har svært ved at fortælle om stemmen og hvordan du har det, er en mulighed, at du viser lægen det her brev. Vil det være en bedre måde at sige det på for dig? Du skriver, at stemmen har forskellig styrke over tid. Er der sket noget specielt, eller skal der til at ske noget specielt på de tidspunkter, hvor stemmen taler højere? Nogen kan blive påvirket af perioder, hvor de synes, de er mere pressede eller skal præstere i højere grad. Der er nogen, som oplever at have en stemme eller noget i sig selv, som fortæller, hvad man gør godt og dårligt. Har du nogle bestemte strategier eller ting, som du kan gøre for at få stemmen væk, når den kommer? For nogen kan det være en hjælp at lave bestemte ting, som at høre musik, være udendørs eller at have gode tanker, som man kan tænke i disse situationer. Hvad mon der plejer at hjælpe lidt for dig? Du er meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen, hvis du har brug for at tale videre om det. Du vil være helt anonym, når du ringer herind. Nummeret er 116 111. For nogen kan det være rart at tale med andre, som ikke er en del af ens liv. Du kan også ringe, hvis du har brug for at tale mere om, hvordan du helt præcis kan få hjælp. Du har vist styrke ved at skrive herind, og det er godt, at du går imod stemmen, som siger onde ting – godt gjort. Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat