Brev

Stalker-forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have lidt mere frihed i forhold til dine forældre, og det lyder ikke rart, at du føler dig overvåget.

Det med dine rettigheder er lidt svært at svare på. Du ret til et privatliv - også på nettet, men dine forældre har ansvar for dig, indtil du bliver 18 år, og de synes åbenbart, at det er vigtigt at overvåge dig for at kunne passe på dig. Så dine ønsker og dine forældres ønsker er meget forskellige.

Sommetider kan det hjælpe, hvis en tredje person kan være med til at snakke om de ting, der er svære i familien. Derfor tænker jeg på, om du måske kender én, der kunne tale med dig og dine forældre om det? Det kunne måske være din klasselærer eller en person fra familien? Selv om du måske lige nu tænker, at det ikke hjælper, vil jeg alligevel foreslå, at du prøver. Sommetider skal der ikke så meget til, for at en konflikt i familien bliver løst, så tingene går bedre.

Du skriver, at du er bange for din far, og det bliver jeg lidt bekymret over. Alle børn har nemlig ret til at føle sig trygge i deres familie.

Hvis du har lyst til snakke mere om den utryghed, vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på BørneChatten. Her kan du fortælle lidt mere om din situation i familien og du kan sammen med rådgiveren finde ud af, hvad der er bedst for dig.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat