Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stalker? eller ej?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Tak for dit brev. Det må have været en rigtig ubehagelig oplevelse, når en voksen, du ikke kender, begynder at interessere sig for dine billeder og hvem du er. Det er ikke noget, man skal gå rundt alene med.

Du er kommet til at skrive til ham, hvor du bor osv. Og som du selv skriver, ved du godt, at det ikke er noget man skal skrive til fremmede på nettet. Men rigtig mange unge kommer til at svare på personlige spørgsmål – måske netop fordi de gerne vil have følgere. Måske har han fortalt en masse om sig selv, og derfor har du måske følt et pres for også at fortælle noget om dig?

Du spørger, om han er stalker. Måske er du bange for, at han skal opsøge dig? Det tror jeg ikke, du behøver at være bange for. Men jeg tror, det er vigtigt, at du bryder kontakten til ham. På nettet er det bedst, at man er venner med og har følgere, som man også kender i virkeligheden.

Ved dine forældre noget om, at han har skrevet til dig? Hvis de ikke ved noget, er det en rigtig god idé at fortælle det til dem. På den måde kan de nemmere hjælpe dig, hvis han skriver igen, eller du måske bliver bange.

Måske ved dine forældre endnu ikke, at du har Instagram? Så må du meget gerne ringe eller skrive, og så vil vi give dig nogle idéer til, hvordan du kan få snakket med dem. Du er også altid velkommen til at skrive eller ringe, hvis du har brug for at snakke.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat