Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stalker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du kan føle dig utryg, når en voksen mand stalker dig. Derfor er det rigtig godt, at du har snakket med dine forældre om det - det er nemlig ikke noget, man på nogen måde skal stå alene med. 

En stalker er en person som forfølger eller overvåger et andet menneske; det kan enten være over nettet og/eller ude i ”den virkelige verden”. Tidligere var der mest tale om stalking i forbindelse med berømte personer, men sådan er det ikke længere.

Nogle gange kan det være svært at vide, om der er tale om stalking eller om det bare handler om en som viser interesse for en. Her er det vigtigt at mærke efter inde i sig selv og hvis det føles grænseoverskridende, så er det vigtigt at reagerer. Man har ret til at sige nej til at have kontakt med andre, hvis man ikke ønsker det.

Når en ældre mand, som man ikke kender stalker en, er det vigtigt at gøre noget ved det - det er nemlig ham som har en uacceptabel og grænseoverskridende adfærd.

Du har derfor gjort det helt rigtige; nemlig at fortælle om det til dine forældre. Det er godt at I har kontaktet politiet omkring de oplevelser I har, det kan dog være svært for Politiet at handle på det uden beviser. Derfor kan det måske være hjælpsomt, hvis dine forældre kan indsamle nogle beviser, som I kan give til Politiet. Måske har dine forældre talt med manden om, at han skaber utryghed og han derfor må undgå at gøre det ting, som ikke er ok? 

Du beskriver, at du har udviklet angst og det tænker jeg, at du har brug for hjælp til at få bearbejdet. Derfor håber jeg, at dine forældre også kan hjælpe dig med at få kontakt til en psykolog, så du har en, som du kan snakke med ud over dine forældre. I kan snakke med lægen om det eller psykologen på skolen, om skole psykologen kan hjælpe med det.

Når du mærker angsten komme kan du lave en plan for, hvordan du kan arbejde med den - få inspiration på vores hjemmeside: https://bornetelefonen.dk/tema/bange-utryg-angst

Du har også mulighed for at lave din egen guide for at finde roen inden i : https://bornetelefonen.dk/find-ro-0

Måske kan du bruge nogle af vores råd indtil du får kontakt til en psykolog. Jeg ved fra andre, at det kan være godt at have en plan, når man mærker angsten komme snigende, så den ikke kommer til at styre en.

Måske har dine forældre brug for at tale med vores ForældreTelefon på 35555557 - det er gratis at ringe ind.

De kærligste hilsner og varme tanker fra

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat