Brev

squid game

hej børnetelefonen
jeg er en pige på 12
og jeg har set rat mange klip af spuid game jeg bliv ikke bange til at starte med men da jeg skulle sove bliv jeg rigtig bange
og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at ture sove uden at min mor eller far skal ligge ved siden af

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12-årige pige

Jeg kan virkelig godt forstå, du er blevet bange over at have set mange klip fra Squid Game. Det er også en ret uhyggelig serie, som man kan blive forskrækket over.

Det er helt normalt, at blive bange for at se ting i tv, som er uhyggelige. Nogle gange tænker man først over det, når man skal sove. Så det er rigtig godt du skriver til os og fortæller om det.

Jeg håber jeg kan berolige dig med, at Squid Game er et tv program. Det er skuespillere, som spiller en rolle, og det har ingenting med virkeligheden at gøre. Det, du har set i de små klip, sker ikke i virkeligheden.

De har kostumer og masker og make-up på, der er ikke noget af det, som er ægte. Og der er ingen, som er kommet rigtig til skade.

Har du mon snakket med dine forældre om, hvad det er, der gør dig bange ved at have set de klip? Det tror jeg kunne være en rigtig god idé.

Jeg håber du kan sove roligt igen rigtig snart. Hvis du bliver bange igen, så husk på at det fra serien, som du har set, ikke er ægte. Prøv at tænk på noget, som du synes er rigtig rart eller hyggeligt.

Jeg ønsker dig det allerbedste

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat