Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søvn og alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du,

Jeg kan godt forstå, at den manglende søvn og utrygheden ved at skulle sove alene virkelig går dig på. Du har forsøgt at tale med dine forældre. Desværre har de ikke lyttet til dig. Derfor er det godt, at du ikke giver op, men søger hjælp her i Brevkassen.

Kroppen er som en maskine, der både behøver mad og søvn for at fungere. Når du beskriver, at der går op mod 7 timer, inden du falder i søvn, kan jeg forestille mig at det har store konsekvenser for dit energiniveau, dit humør og din evne til at lære. Med andre ord, er det rigtig godt, at du tager problemet alvorligt. For det skal naturligvis ikke være sådan.

Der kan være mange grunde til, at man ikke kan sove. For nogen handler det om utryghed, stress, angst eller spekulationer. For andre kan det være noget andet, der spænder ben for søvnen.

Jeg er nysgerrig på, hvor længe du har haft vanskeligt ved at falde i søvn? Gad vide hvad du tænker på, når du ligger der?  Er der nogle ting, der bekymrer dig eller gør, at du har behov for at få tankerne på plads? Du skriver, at du føler dig utryg. Ved du, hvad utrygheden handler om? 

Uanset hvad, tænker jeg, at det kunne være rigtig godt for dig at få talt med din læge om dit søvnproblem. Hvis du fortsat ikke oplever, at dine forældre har forståelse for dit problem, skal du vide, at du ikke behøver at have sine forældre med til en konsultation hos lægen. Jeg tænker dog alligevel, at dine forældre burde bakke dig op i denne situation. Kunne det muligvis være en ide at vise dine forældre dit brev og mit svar, for på den måde at fortælle dem alvoren og omfanget af dit problem?

Så kan det også være, at de i en periode vil lade dig sove sammen med din bror, hvis det kan give dig tryghed. Det er nemlig ikke helt ualmindeligt at man sover bedre, når man ikke er alene. Heller ikke i din alder. 

Hvis du endnu ikke er parat til at tale med din læge om det, kan du overveje at skrive dagbog, inden du går i seng i håbet om at tankerne falder lidt på plads eller måske kunne være virksomt for dig at falde i søvn til lidt beroligende musik?

Jeg ønsker dig alt det bedste

Med venlig hilsen

Børnetelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat