Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skoleskyderrig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver og sætter ord på din bekymring. Det må også have været virket voldsomt for dig at se og høre det, du så på den video. Der ligger desværre mange ting på nettet, som ikke altid er rare at se på.

Du har ret i, at der rundt omkring i verden har været skoleskyderi. Det er heldigvis meget meget sjældent. Men det er rigtigt skræmmende at tænke på, at det har været der. Jeg ved fra andre unge, at det sætter en masse bekymrende tanker i gang inde i hovedet, og det er helt forståeligt, for det er meget utrygt når sådanne ting sker. Det har været nogle skoleskyderier i USA. Der bliver heldigvis gjort rigtig meget for at stoppe det og gøre skolerne mere sikre. Der er også rigtig mange unge som kæmper for at, der skal laves om på lovene i USA, og mange voksne, også politikere som allerede har ændret på lovene i deres stat. Det er rigtig godt, at de vil kæmpe for, at der ikke bliver flere skoleskyderier. Det håber jeg, kan være med til, at du bliver mere rolig og ser, at der er mange flere der kæmper for at stoppe og forebygge, at skyderierne sker.

Mine bedste råd til dig, er at du holder fast i at få hjælp til at få snakket om det, du har set i videoen. Du har allerede taget det første skridt ved at skrive til os.

Kunne du fortælle dine forældre, hvordan du har det med det, du har set og måske skrive alle de spørgsmål ned, du har. Det er ikke sikkert dine forældre kan svare på dem, men bare det, at I får snakket, er jeg sikker på vil hjælpe dig.

Det kan også være, du har lyst til som en start at ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor vi er klar at snakke med dig

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat