Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skolen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Tusind tak for dit flotte og ærlige brev. Hvor er det godt at, du skriver til os.

Du skriver at du “hader idræt” og alle aktiviteter hvor du føler der er nogen som kigger på dig.
Du skal vide at du ikke er alene om at have de følelser- der er mange som syntes det kan være svært at være med til idræt.

Ofte kan man få en følelse af at andre kigger på en, hvis man er lidt usikker- kender du den følelse?
Har du mon tænkt over, hvad årsagen til du er usikker og nervøs, er?

Mange kan føle, de ikke er så gode til en bestemt ting, som boldspil eller løb. Måske kan det være at man kan føle sig utilpas ved at blive forpustet eller komme til at svede.

Jeg ved,  at for mange kan det at skulle klæde om, og bade efter idræt være utrolig svært. Det kan ofte gøre man bliver så nervøs, at det man føler det nemmere ikke at deltage til idræt, for så skal man jo heller ej i bad sammen med de andre. Er det mon nogen ting du kan genkende?

Idræt er ment som en aktivitet hvor man har det sjovt og samtidig får bevæget sig. Måske spørger dine venner ind til hvorfor du ikke er med til idræt, fordi de gerne vil lave de aktiviteter med dig, fordi det er sjovt?

Jeg tænker det måske kunne være en god ide at snakke med din idrætslærer omkring hvordan du har det. Din idrætslærer ved hvad de plejer at lave, og vil kunne hjælpe dig.
Noglegange kan vi mennesker komme til at over tænke tingene, så tingene bliver værre i vores hoved, end de reelt er i virkeligheden.

Håber det bedste for dig

Mange Hilsener

BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat