Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Hvor er det godt, at du skriver herind. Det kan være rigtig svært, når ens forældre bliver skilt. Mange af de trygge familierammer, som du kendte fra før skilsmissen, bliver pludselig ændret.

Nu efter et år, har du måske vænnet dig lidt til nogle af de nye rammer. Men derfor kan man godt være ked af det alligevel og der er måske stadig nye ting, man skal vænne sig til.

Mange børn oplever især, at det føles mærkeligt og trist, hvis ens forældre får en ny kæreste. Det er en helt ny situation, at forestille sig, at ens mor eller far er sammen med en anden kæreste. Du gør dig sikkert også nogle tanker om, hvordan disse nye kærester er.

Du skriver, at du ikke tør at sige, at du er ked af det til dine forældre. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært, at skulle sige det. Det ved jeg fra andre børn og unge, at det kan være.

Måske vil du helst lade som om, at du har det godt og ikke gøre dem bekymrede? Jeg tror dog, at det ville være en god idé at fortælle det, så de ved hvordan du har det. Også selvom det er rigtig svært.

Oftest vil forældrene det bedste for deres børn, og vil derfor også gerne vide, hvordan man har det.

Måske har du nogle spørgsmål inde i hovedet, som du har lyst til at stille dine forældre. Måske tænker du: Hvordan er min mors nye kæreste? Er det en jeg kommer til at møde? Kommer han til at flytte ind her? Har han også andre børn? Osv. Det er helt naturligt, at man har brug for, at stille nogle af disse spørgsmål. Ellers kan tankerne vokse, og fylde mere og mere. 

Hvis du synes, at det er svært at sige det direkte til din mor, kan du måske vise hende det brev du har sendt til os? Ellers skrive på en seddel, at du er ked af det og har brug for at tale med hende. Det kan også være, at der er en anden voksen i din familie (bedsteforælder, moster eller en anden), som kan hjælpe med, at tale med din mor. 

Det kan også være rart, at tale med en, der står i samme situation som dig. Måske kan det være en veninde eller klassekammerat. Måske en søster/bror eller en fætter/kusine.

Jeg håber, at du kunne bruge svaret her. Du kan se lidt mere, om de ting du skriver om, her nedenunder. Du er altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen, på chat, sms eller telefon.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

 

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat