Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skamlæber

Hej BB.

Jeg føler mig virkelig unormal da, alle andre piger på min alder har indre skamlæber der stikker uden for de ydre skamlæber, og ved mig kan man overhovedet ikke se de indre.

kan man blive født uden indre skamlæber? eller hvad? er pisse bange for det…

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 15 år

Uanset alder så vil alle piger være født med forskellige anlæg til, hvordan deres kønsorganer ser ud.

Du er ikke spor unormal fordi man ikke kan se de indre skamlæber. Der er mange piger som skriver herind med det modsatte, som føler det er et problem for dem. At man kan se de indre skamlæber nede for de ydre. Begge dele er helt normale, sådan er vi bare forskellige.

Om man kan blive født uden skamlæber kan jeg ikke fortælle dig. Men det er jo ikke tilfældet for dig, som jeg kan forstå, sidder dine inde bag de ydre skamlæber.

På http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/koenslaeber.aspx kan du læse meget mere om kønslæber, kvindens krop og udvikling, hvis du har interesse. Det kan være godt for dig at se, at du faktisk er helt normal og alle kvinder udvikler sig forskelligt.

Hvis du fortsat føler dig usikker efter at have læst om det, så kunne det være en idé at tale med sundhedsplejersken på din skole, eller måske din læge. Måske også få en snak med din mor, så du kan føle dig tryg i, hvordan du ser ud. At du er ok lige som du er.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat